Home » Social » ”Cum trebuie să fie o domnișoară?”, o întrebare care și-a găsit răspunsul la Festivalul Umorului ”C. Tănase”

”Cum trebuie să fie o domnișoară?”, o întrebare care și-a găsit răspunsul la Festivalul Umorului ”C. Tănase”

Festivalul Umorului ”C. Tănase” aduce teme inedite în această ediție a XXIV-a. În atelierul de lucru constituit de tânărul actor vasluian Sorin Poamă în Sala Studio ”Valentin Silvestru”, zeci de voluntari, toți liceeni, cu aspirații la marile scene de teatru au avut de dezlegat o mare enigmă: ”Cum trebuie să fie o domnișoară?”. Și nu o oarecare domnișoară, ci una de provincie, chiar de aici, din Vaslui. În fapt, adolescenții au avut sarcina de a crea scenarii de teatru care, într-un final, au fost reunite într-unul singur, pus în scenă de Sorin Poamă și regizoarea Vera Ion.

Experiența de lucru cu echipa spectacolului a pornit într-un dialog foarte sincer și asumat despre întrebările și preocupările tinerelor adolescente în legătură cu propria feminitate. Și aici m-aș referi la ce înseamnă statutul de femeie în Vaslui și în general, care sunt prejudecățile față de fete, care sunt presiunile sociale care le fac să se comporte într-un fel sau altul”, a declarat Sorin Poamă.

O primă întâlnire a actorului vasluian cu adolescenții a avut loc în luna iunie, sub coordonarea Centrului de Cultură Tradițională Vaslui, atunci când a demarat procesul de lucru printr-un atelier de actorie. Ulterior, lucrul pe text a continuat on-line, coordonat de Sorin Poamă și Vera Ion. Povestea acestui spectacol, pus în scenă în micuța și cocheta Sală Studio în zilele de marți și miercuri, este una a oricărei tinere din Vaslui, prin care se speră deschiderea unui dialog în comunitate despre mentalități mai noi sau mai vechi care se manifestă pe acest subiect, feminitatea.(Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: