Home » Sport » Rugbyștii bârlădeni de la CSM Știința Baia Mare i-au învins pe campionii de anii trecut

Rugbyștii bârlădeni de la CSM Știința Baia Mare i-au învins pe campionii de anii trecut

CSM Știința Baia Mare, cu bârlădenii Cristian Chirică, Alexandru Țiglă și Alexandru Bucur în lot, a învins Timișoara Saracens, campioana de anul trecut a Superligii CEC Bank, scor 14 – 3. Băimărenii și-au obținut punctele în urma unui eseu, a două transformări și a unui eseu penalizare. Timișorenii au transformat o lovitură de pedeapsă. CSM Știința Baia Mare se află pe locul trei în Cupa Regelui, însă are este un meci mai puțin disputat. Se află la doar un punct în spatele celor de la Timișoara Saracens și la cinci de Steaua. Un al patrulea bârlădean, Vlad Zaharia, s-a regăsit în echipa timișorenilor.

Băieții au fost mult mai motivați, atitudinea noastră, a fiecărui jucător în parte, a făcut diferența. A fost mult mai greu acum decât în partida de campionat, pentru că presiunea a fost pe noi care am jucat acasă. Dar a fost un meci frumos și ne-am descurcat foarte bine. Mergem la Steaua să demonstrăm că nu a fost o întâmplare că i-am bătut pe timișoreni. Trebuie să fim atenți pentru că steliștii ne aleargă foarte mult când au posesia, știu să plimbe balonul. Eu văd Cupa Regelui și Superliga câștigate de noi, dacă vom juca la fel și în următoarele meciuri. Am încredere că vom surclasa orice adversar. Determinarea va face diferența pentru că și ei au loturi puternice din punct de vedere valoric. Eu sunt foarte mulțumit de jocul meu, chiar dacă sunt conștient că este loc de mult mai bine. Antrenorul mi-a spus să fiu serios și să nu mi-o iau în cap, să muncesc și voi obține rezultatele pe care mi le doresc”, a declarat Cristian Chirică pentru Est News.

Bârlădenul a fost convocat la naționala U20 dar va rata cantonamentele de pregătire în urma cărora va fi selectat lotul final. Acesta va fi reținut la Baia Mare cel puțin până când se termină Cupa Regelui.

Tot pe locul trei se află CSM Știința Baia Mare și în Superliga CEC Bank, cu 24 de puncte. Este la trei puncte de Timișoara Saracens și se află la egalitate de puncte cu Steaua, care a stat însă etapa trecută. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: