Home » Justitie » ULTIMA ORA – (Video) Incendiu de proporții la Moara Domnească, pus, probabil de o mână criminală! Tone de furaje, munca de o vară a două familii, s-au făcut scrum!

ULTIMA ORA – (Video) Incendiu de proporții la Moara Domnească, pus, probabil de o mână criminală! Tone de furaje, munca de o vară a două familii, s-au făcut scrum!

de Daniel MICU

incendiu-furaje5Incendiu de proportii, azi noapte, in localitatea Moara Domneasca. Flacari uriase au mistuit toata munca a doua famillii, ale caror gospodarii sunt alaturate. Oamenii sunt disperati si cred ca focul a fost pus intentionat. Ore in sir, pompierii si satenii au luptat cot la cot cu flacarile, insa pagubele sunt foarte mari. Pentru ca exista riscul ca scanteile sa ajunga la firele de inalta tensiune, curentul electric a fost oprit in zona. O ancheta va stabilli daca la mijloc a fost o neglijenta sau o mana criminala.

Prapad a fost azi-noapte, la Moara Domneasca, comuna Văleni. Un incendiu a distrus aproximativ 25 tone de lucernă, 30 de metri pătrați de acoperiș din țiglă pe structură din lemn, o tonă de porumb, trei tone de baloți de lucernă și două tone de rumeguș. Pompierii de la ISU Vaslui au reușit să salveze locuințele aflate în apropierea incendiului, care se pare că a fost generat de un rest de țigară aruncat neglijent.
În momentul sosirii pompierilor la locul intervenției incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat la întreg depozitul de furaje, precum și la o anexă gospodărească aparținând altui proprietar, cu posibilitate de extindere către trei locuințe aflate în imediata apropiere. Pompierii au acționat imediat pentru protejarea și salvarea locuințelor, concomitent cu stingerea furajelor, se arată într-un comunicat transmis de ISU Vaslui.

“Nu ne culcasem. Am auzit pocnituri in curte si am iesit sa vedem ce se intampla, desi cu cateva minute inainte iesise fiica mea din casa si nu era nimic. Ne-am speriat. Flacari mari veneau dinspre vecini, care ne sunt si rude. Focul s-a extins imediat. Degeaba am sarit cu galeti de apa, cu furci. Au venit oamenii sa ne ajute. A fost in zadar. Fanul era uscat, a luat foc imediat. Nu se mai poate salva nimic. Nu stiu sa va spun cate tone sunt, dar e munca de pe patru hectare. Nu am prins pe nimeni si nici nu vreau sa vorbesc cu pacat, dar Dumnezeu e sus si ne vede pe toti! Pe partea cealalta e drum de acces. A trecut careva, probabil si a vrut sa ne faca rau, altfel nu imi explic. Am muncit toata vara, toata familia. Avem animale: vaci, capre, porci! Nu le vand, o sa facem imprumut la banca, o sa cumparam nutret si nu le vand! Ne descurcam noi cumva!”, a spus una dintre pagubite, cu lacrimi in ochi.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gKCqF6RqYe0&w=560&h=315]

Vecinii ii dau dreptate si spun ca la acea ora nu trece nimeni pe acolo. “Toti avem dusmani. Toti suntem dusmani unii cuincendiu-furaje4 altii, dar la dusmanie, mai bine ii dai omului o palma, o vorba, nu il nennorocesti! Au muncit ca niste caini tot anul. Si eu muncesc, dar oamenii astia muncesc mai mult ca altii. Si au. Pe sudoarea lor. Sigur le-a dat cineva foc. Tot au pierdut. Acum venim cu pompierii de la islaz, au incarcat cisternele cu apa, ca uda aici de doua ore si mai au de munca. Ii ajutam si noi cum putem. Bine ca nu bate vantul, ca luau foc si casele! Doamne fereste!”, sunt de parere satenii.

Pompierii au ramas in zona toata noaptea pentru a se asigura ca a fost indepartat orice pericol. Pe lumina, vor stabili care a fost cauza care a dus la producerea incendiului.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: