Home » Politic » Veste șoc: Dan Marian, pus sub urmărire penală de DNA. Senatorul liberal a demisionat din toate funcțiile politice, în această seară!

Veste șoc: Dan Marian, pus sub urmărire penală de DNA. Senatorul liberal a demisionat din toate funcțiile politice, în această seară!

de Simona MIHĂILĂ

Lovitură a procurorilor DNA pe scena politică vasluiană: senatorul liberal Dan Darian a fost pus sub urmărire penală în dosarul Vincon Vrancea, împreună cu alte câteva zeci de nume grele din zona Moldovei, printre care și cel al omului de afaceri Adrian Porumboiu.

În consecință, senatorul liberal a decis să demisioneze din toate funcțiile de conducere pe care le deținea în interiorul partidului, retrăgându-și, totodată, și candidatura la Senat. El a trimis pe adresa redacției un comunicat de presă. Redăm comunicatul în integralitatea lui:

”Luand la cunostinta decizia procurorilor DNA de a-mi atribui calitatea de inculpat, intr-un dosar de urmarire penala, am luat hotararea sa demisionez din functia de membru al Biroului Politic National al PNL, cat si din functia de presedinte al Filialei Judeteane PNL Vaslui, pentru a nu afecta in niciun fel activitatea partidului, care se pregateste intens pentru campania electorala. Intrucat sunt sustinatorul <Decalogului integritatii> candidatilor PNL, pe care l-am votat cu toata convingerea in structurile noastre interne de partid, anunt ca imi voi retrage candidatura de la Senat, de pe listele PNL. Le multumesc tuturor colegilor din PNL, primarilor si consilierilor locali care mi-au dat votul lor de incredere pentru inca un mandat in Parlamentul Romaniei si ii rog pe aceasta cale sa-si continue activitatea in PNL. Filiala Vaslui este una puternica, cu o resursa umana de calitate, capabila sa genereze rapid un presedinte interimar, dar si un candidat corespunzator care sa deschida listele la Senat. In perioada următoare, voi face pasul inapoi, pentru a-mi canaliza toata energia in demonstrarea nevinovatiei mele, in aceasta speta penala. Ca simplu membru voi sprijini in continuare PNL si consider ca in alegerile parlamentare, filiala Vaslui va scoate un rezultat foarte bun. Cred in electoratul liberal din acest judet, care este numeros si, din respect pentru acesta, am facut acest gest”.

Reporterii noștri l-au contactat pe Dan Marian încă de dimineață, zvonurile despre punerea sa sub urmărire de către procurorii anticorupție, precum și despre intenția lui de a demisiona, circulând de câteva zile.

Marian a negat totul, pretinzând că sunt minciuni lansate de rivalii săi din interiorul partidului, în speță de către membrii vechiului PNL.

Senatorul a ”uitat” însă, să spună că a fost chemat la DNA Iași încă de acum câteva zile și că știa exact ce îl așteaptă.

Contactat din nou după ce ne-a trimis comunicatul de presă, Dan Marian a continuat să susțină că nu a știut nimic: ”Se pare că alții au știut înaintea mea ce o să mi se întâmple. Mă voi retrage, așa cum am spus și voi face totul pentru a-mi demonstra nevinovăția. Vă rog să-mi respectați decizia de a nu mai face niciun comentariu pe marginea acestui subiect”.

Dosarul în care senatorul vasluian este urmărit face referire la cele 675 de hectare pe care Vincom Vrancea le-a preluat de la Vidișamp, prejudiciile ridicându-se la peste 10 milioane de lei. Vom reveni cu amănunte.

About Simona Vasile