Home » Administratie » 26 de comune din județ nu au nici acum informatician pentru alegerile generale

26 de comune din județ nu au nici acum informatician pentru alegerile generale

Un număr de 26 de comune din județ nu au nici la această dată, când pregătirile pentru alegerile generale sunt în toi, informaticieni care să se ocupe de asigurarea legăturilor dintre unitățile administrativ-teritoriale și Biroul Electoral Central.

Aproape o treime dintre unitățile administrativ-teritoriale din județ nu dispun, în momentul de față, de acel informatician care să se ocupe la nivelul comunelor de comunicarea cu Biroul Electoral Central la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Motivul principal pentru care cei cu anumite cunoștințe în ale calculatoarelor refuză să se bage ca operator provizoriu de date este unul financiar. Cel puțin așa susțin reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) Vaslui, care fac un nou apel la populație să dea o mână de ajutor în desfășurarea scrutinului de peste două luni.

Acești informaticieni fac parte din personalul auxiliar, iar problema pentru care refuză să vină este partea materială. Sunt plătiți mai puțin decât informaticienii din secțiile de votare, însă nu trebuie să uite că este posibil să nu fie trași la sorți și, astfel, să nu participe deloc la alegerile parlamentare. Nu trebuie să aibă facultate, ci cunoștințe tehnice de bun simț în domeniul informaticii”, a declarat Eduard Goian, din cadrul STS Vaslui.

Decontarea cheltuielilor pentru alegerile generale vor fi suportate integral de la bugetul de stat, primăriile urmând să se ocupe doar de amenajarea secțiilor de votare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: