Home » Administratie » Atenție! Gunoi (ne)supravegheat video!

Atenție! Gunoi (ne)supravegheat video!

Ani la rând, zona canalului deschis de la intrarea în cartierul Munteni suferă de pe urma deșeurilor aruncate de riverani. Vinovații se știu – sunt proprietarii de la casele din zonă, sau, mai nou, chiar și locatarii blocurilor din zonă, care aruncă gunoiul la întâmplare sau chiar în canalul deschis, colmatându-l și făcându-l să degaje mirosuri pestilențiale.

Indiferența și nesimțirea netaxate de autorități au făcut ca aceste obiceiuri necivilizate să se perpetueze. Foștii edili cheltuiau bani grei pentru decolmatarea canalului respectiv. Rezultatul a fost doar de moment deoarece, la câteva gunoaiele invadau din nou zona și canalul.

În urmă cu trei zile, reprezentanții Primăriei Bârlad au ridicat din nou mormanele de gunoi menajer și vegetal aruncat de bârlădenii nesimțiți din zonă. Nu va dura mult și deșeurile vor fi la loc, asta în ciuda faptului că există o pancartă mare pe un stâlp din zonă pe care scrie „Zonă supravegheată video”. Bineînțeles că nimeni, niciodată, n-a crezut că acolo există vreo cameră de luat vederi, pentru că nici nu există. Primăria a încercat să sperie astfel contravenienții, amenințându-i cu amenzi de până la 2.000 de lei. Poate că ar fi cazul să fie instalată o cameră iar cei surprinși că aruncă deșeurile în zonă să fie sancționați conform legii. La cât de subțire este bugetul local, încasarea unor sume din amenzi ar prinde bine și ar amortiza investiția cu montarea camerelor de supraveghere. Chiar și locuitorii din zonă sunt convinși că doar amenzile sau munca în folosul comunității sunt soluțiile pentru rezolvarea acestei probleme. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: