Home » Social » Excedent bugetar la Finanțele Vaslui în luna septembrie

Excedent bugetar la Finanțele Vaslui în luna septembrie

În luna septembrie 2016, totalul veniturilor bugetare colectate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui a fost de 53,7 milioane lei, ceea ce reprezintă un grad de realizare de 113,5% a programului de încasări.

La bugetul de stat au fost încasate venituri de 22,7 milioane lei. În cadrul acestui buget ponderea cea mai mare o dețin încasările din impozitul pe venit în sumă de 13,5 mil. lei. Au urmat cele din TVA, de 3,7 mil. lei. Totodată, veniturile colectate din alte încasări au fost de 4,1 mil. lei, iar cele din impozitul pe profit de 1,4 mil. lei. La bugetul asigurărilor sociale de stat suma încasată a fost de 20 milioane lei. La bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, s-au încasat 10,3 mil. lei iar la bugetul asigurărilor pentru șomaj s-au încasat 0,7 mil. lei.

Inspectorii fiscali au dat amenzi de 43.000 lei

În luna septembrie inspectorii din cadrul Activității de Inspecție Fiscală au efectuat verificări la 83 agenți economici. Urmare a verificărilor efectuate au fost stabilite diferențe suplimentare de obligații fiscale în sumă de 17,9 milioane lei, reprezentând: TVA și accesorii în sumă de 10 milioane lei, impozit pe profit și accesorii de 6,5 mil. lei și impozite pe dividende în valoare de 1,4 mil. lei. Pentru încălcarea unor acte normative, inspectorii fiscali au aplicat pe parcursul verificărilor un număr de 25 amenzi contravenționale în sumă de 43. 000 lei.

Acțiunile de inspecție fiscală au vizat prevenirea și combaterea fraudei fiscale mai ales în cadrul tranzacțiilor intracomunitare. Au mai urmărit realitatea si legalitatea sumelor de rambursat din deconturile de TVA, cu opțiune de rambursare, dar și respectarea de către contribuabili a reglementărilor legale privind determinarea, evidențierea, declararea și plata impozitelor, taxelor și altor obligații fiscale datorate bugetului general consolidat. De asemenea inspectorii AJFP Vaslui au făcut vizite inopinate pentru a verifica disciplina financiar-contabilă si a descoperi fapte de evaziune fiscală. Au mai verificat contribuabilii inactivi trecuți în evidența specială conform prevederilor legale în vigoare. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: