Home » Administratie » Oportunitate rară pentru entitățile caritabile din Bârlad

Oportunitate rară pentru entitățile caritabile din Bârlad

de Simona MIHĂILĂ

În perioada imediat următoare, asociațiile, fundațiile societățile care desfășoară activități umanitare, sociale sau caritabile din Bârlad, ca de altfel de oriunde în județul Vaslui, au ocazia de a-și achiziționa cele mai performanțe echipamente informatice și de comunicații existente la ora actuală.

comisia-europeanaComisia Europeană cedează cu titlu gratuit echipamentele pe care nu le mai utilizează, în beneficiul organizațiilor umanitare, caritabile și de utilitate socială. Mai exact, este vorba de echipamente de birotică (computere, imprimante, monitoare, scanere, echipamente audiovizuale, accesorii informatice), echipamente de rețea (servere, comutatoare, huburi, UPS-uri), echipamente de telefonie (faxuri, telefoane de birou, telefoane mobile, centrale telefonice, accesorii).

Entitățile interesate pot afla mai multe amănunte de la consilierul independent bârlădean Bogdan Sârbu, al cărui frate, Florin Sârbu, este expert informatician, administrator baze de date la Comisia Europeană și poate fi, în caz de nevoie, o punte de legătură pentru obținerea mai multor informații lămuritoare.

”Este o oportunitate care trebuie exploatată la maximum de către oricare organizație care derulează activități non-profit, în scopuri filantropice, umanitare sau sociale. Echipamentele sunt de cea mai înaltă performanță existentă la ora actuală, din categoria next level, în sensul că pe piața de consum încă nu au fost introduse. Desigur, cererea de scrisori de interes lansată de Comisia Europeană se adresează tuturor, dar fiind bârlădean sunt direct interesat ca bârlădenii să fructifice această șansă”, a declarat, pentru Est News, consilierul Sârbu.

Organizațiile interesate trebuie să întrunească o serie de condiții pentru a fi incluse pe lista de candidați. Criteriile de selecție includ: capacitatea tehnică, experiența, resursele materiale, umane și organizatorice de care dispune, caracterul adecvat al măsurilor de management de mediu pe care le pune în aplicare.

Un alt aspect important este că organizațiile interesate pot solicita și obține echipamentele cedate de Comisia Europeană pentru a le vinde spre a-și finanța obiectivele. Cei care nu au această intenție trebuie să se angajeze că le va utiliza exclusiv în scopuri umanitare, sociale sau caritabile.

Pentru alte informații privind cerințele, condițiile, criteriile de selecție, obligații, documentația necesară și maniera în care fundațiile se pot înscrie pe lista de candidați, consilierul Bogdan Sârbu poate fi contactat pe adresa de e-mail bogdan33sarbu@yahoo.com.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: