Home » Administratie » Peste 200 de poștași au protestat în Piața Civică, nemulțumiți în special de salarii, mărșăluind și pe străzile din Vaslui

Peste 200 de poștași au protestat în Piața Civică, nemulțumiți în special de salarii, mărșăluind și pe străzile din Vaslui

Peste 200 de angajați ai Oficiului Județean de Poștă Vaslui au protestat, timp de o oră și jumătate, în Piața Civică din municipiul reședință, nemulțumiți în special de nivelul scăzut al lefurilor, salariații mărșăluind și pe străzile din oraș, între gară și centru.

Aproape jumătate dintre salariații Poștei Române din județul nostru au ieșit, din nou, în stradă pentru a protesta față de modul în care sunt tratați de către o parte din protest-postaactualii membri ai guvernului direct responsabili de redresarea activității companiei. Astfel, peste 200 de angajați s-au adunat în fața sediului poștei din gară din Vaslui, de unde, ulterior, au plecat într-un marș spre centrul municipiului, coloana de manifestanți fiind însoțită de polițiști și jandarmi. Protestatarii s-au oprit în Piața Civică, unde au scandat ”demisia” și ”vrem respect”, afișând, totodată, și o serie de mesaje, în special la adresa conducerii Poștei Române, a guvernanților și a ministrului Comunicațiilor: ”Conducători ai Poștei, de ce oare ne sfidați și cu dispreț ne tratați? Rușine să va fie!”, ”Salariul nostru în jos s-a dus, iar al vostru a luat-o în sus”, ”Demisia, pentru că ați distrus această țară”, ”De când la Poștă ați venit, contractele ați mazilit”.

De 16 ani suntem în suferință. Un număr de 14.000 de salariați, adică mai bine de jumătate din cei care lucrează în companie, au salariul minim pe economie, de 1.100 de lei net. Nu mai acceptăm să fim ținuți la limita subzistenței. De aceea, solicităm ministrului Comunicațiilor și conducerii Poștei demisia. În ședința Consiliului de Administrație din 30 septembrie, doamna ministru nu a fost de acord cu majorarea salariilor, deși anterior ne promisese că face tot ce-i stă în putință. Poșta Română este protest-posta-2un brand de țară și nu poate fi îngenuncheată de toți golanii care vin la conducerea acestei societăți”, a declarat liderului Filialei Vaslui a Sindicatului Lucrătorilor din Poșta Română, Geta Turbatu.

Pe finalul protestului, conducerea sindicatului a mers la Prefectura Vaslui, unde a depus un memoriu cu doleanțele pe care le au. ”Trei probleme importante dorim rezolvate urgent: majorarea salarială, conversia datoriei companiei în acțiuni și declararea serviciului Poștei Române drept unul universal. Dacă nu se vor rezolvă, suntem hotărâți să oprim lucrul”, a conchis Geta Turbatu.

Subprefectul județului, Mircea Gologan, a promis delegației protestatarilor că va înainta lista de revendicări către Guvern, Cancelaria primului ministru, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Comunicațiilor, Ministerul Fianțelor și Ministerul Muncii.

Protestul poștașilor nu a afectat activitatea din județ a companiei, în condițiile în care manifestanții au fost din rândul celor din schimbul II sau care se află în concediu de odihnă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: