Home » Justitie » Polițiștii vasluieni au confiscat 2.500 kg cereale, 60 kg fructe și 420 țigarete

Polițiștii vasluieni au confiscat 2.500 kg cereale, 60 kg fructe și 420 țigarete

Polițiștii Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui au acționat săptămâna trecută în zona depozitelor en-gross pentru combaterea evaziunii fiscale și a altor fapte ilegale de natură economică. În urma neregulilor găsite au ridicat în vederea confiscării 2500 kg cereale, 60 kg fructe și 420 țigarete și au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale.

Polițiști din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice și poliție rutieră ai Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui și polițiști din cadrul Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au acționat pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și în Punctul de Trecere a Frontierei Albița pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit și a infracțiunilor de evaziune fiscală. La acțiune au participat și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui.

Cantitatea de 2.500 kg cereale a fost confiscată de polițiști de la un bărbat, de 46 ani, administrator la o societate comercială cu profil agricol. Acesta a fost identificat de polițiști pe raza municipiului Bârlad în timp ce transporta cantitatea de cereale cu o autoutilitară, fără însă a deține documente de proveniență din cele prevăzute de lege.

Agenții economici trebuie să cunoască faptul că documentele de proveniență însoțesc mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoțire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege.

Polițiștii au efectuat controale la 28 depozite en-gross din județ. De asemenea, au fost verificate peste 30 de autovehicule cu privire la modul de folosire a documentelor de transport și a documentelor justificative de proveniență a bunurilor.

În urma acțiunii desfășurate, polițiștii au constatat trei infracțiuni, din care două privind reglementarea operațiunilor de plată cu instrumente bancare și una privind Codul Vamal. De asemenea, polițiștii au constatat 37 de contravenții pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 33.900 lei. Dintre acestea 18 au fost privind circulația pe drumurile publice, 17 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, iar două la alte acte normative. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: