Home » Administratie » Tăierea arborilor din fața Hotelului Moldova din Bârlad a stârnit indignare maximă în rândul bârlădenilor

Tăierea arborilor din fața Hotelului Moldova din Bârlad a stârnit indignare maximă în rândul bârlădenilor

Activitate ”forestieră” intensă la sfârșitul săptămânii trecute în fața Hotelului ”Moldova”. De acum înainte, bârlădenii nu-și vor mai putea scălda ochii în minunata oază de verdeață ce dăinuie de zeci de ani în fața hotelului, întrucât conducerea acestuia a decis să o elimine, pentru a amenaja aici o parcare.

plopi-taiati-hotel-1Decizia a stârnit indignare în rândul cetățenilor urbei. Zeci de poze au fost postate pe rețelele de socializare cu noua înfățișare slută a zonei. Bineînțeles, nu au lipsit comentariile acide la adresa celor care au avut ideea tăierii copacilor, precum și la a celor care au permis o asemenea ”crimă”, cum au catalogat-o bârlădenii.

Din păcate, se pare că nimeni nu poate fi tras la răspundere, întrucât copacii nu se aflau pe domeniul public, ci pe proprietatea hotelului.

„Primăria nu administrează decât spațiul (inclusiv cel verde) situat pe domeniul public. Am aflat și eu că acel teren este proprietate privată, așa că primăria nu are nicio implicare. Proprietarul are dreptul să-l folosească cum dorește și să-l amenajeze după plac, atâta vreme cât are toate autorizațiile de la Mediu și de la Serviciul Urbanism”, ne-a declarat Olga Ungureanu, șefa Serviciului Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Bârlad.

Deocamdată nu am putut afla dacă proprietarul are toate avizele, deoarece șeful Serviciului Urbanism din cadrulplopi-taiati-hotel-3 Primăriei Bârlad nu a putut fi contactat.

Dincolo de aspectul legal al problemei, discutabil este cel moral, după cum afirmă bârlădenii care au comentat aprig pe grupurile de socializare. Verdeața, în special arborii, sunt lucrul cel mai de preț pentru sănătatea aerului unei comunități, iar a doborî niște copaci cărora le-a trebuit zeci de ani să crească atât de falnici pentru a ne oferi o cantitatea generoasă de oxigen, nu este de ici, de colo. Militanții pentru protejarea mediului care și-au făcut cunoscute opiniile pe rețelele de socializare se întreabă dacă administratorii hotelului vor găsi de cuviință să repare stricăciunile, plantând alți copaci într-o zonă care să nu stânjenească mașinile clienților. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: