Home » Social » (Video) Un autocar cu 51 de pasageri a intrat în curtea unei case din Solești, după ce șoferul a făcut atac cerebral

(Video) Un autocar cu 51 de pasageri a intrat în curtea unei case din Solești, după ce șoferul a făcut atac cerebral

  • de Daniel MICU

    accident-autocar-solesti11

    Prin momente cumplite au trecut zeci de bucureșteni, plecați de acasă sâmbătă dimineață pentru a se închina la moaștele Cuvioasei Parascheva, la Iași. După o oprire la mănăstirea Bujoreni, pe DN 24, pe raza localității Solești, șoferul autocarului a suferit un atac cerebral și a pierdut controlul volanului.

    Autocarul în care se aflau 51 de persoane, adulți și copii, a intrat pe sensul opus, a sărit peste un șanț din beton și a intrat în curtea unei casei. S-a oprit după câteva zeci de metri într-un gard, întrucât roțile s-au afundat în pământul îmbibat de apă. Numai norocul a făcut ca în acel moment să nu treacă nicio mașină. Pentru că ploua, pe trotuar nu se afla nimeni, altfel s-ar fi produs o adevărată tragedie.

    Proprietarii casei au avut și ei noroc, tocmai intraseră în locuință. Au privit îngroziți cum le intră autocarul în curte. Cu greu au făcut față numărului mare de persoane care se îngrămădeau să iasă din autocar și din curte. Localnicii le-au sărit în ajutor și i-au ajutat să iasă, l-au scos din mașină și pe șofer, căruia două pasagere, asistente, i-au acordat primul ajutor.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=DvnpvG8P41Q&w=560&h=315]

    proprietara-casa-accident-soestiMaria Stoleru, proprietara casei, ne-a povestit îngrozită: ”M-am speriat. I-am spus bărbatului că a intrat un autobuz la noi în ogradă. Am ieșit afară. Am zis că o să cad pe scări de frică. Abia intrasem în casă din bucătărie. Noroc că nu m-a prins în bucătărie să mă omoare. Bărbatul a zis : ce ai femeie?! Mai, nu vezi că mașina e în ograda la noi?! Eu am dat drumul la porți să iasă lumea repede. Erau speriați. Una și-a uitat apa, șervețele căzute. Am deschis ambele porți că nu putea lumea să iasă pe poartă. Erau în stare să sară gardul. Am avut noroc. Dacă venea în bucătărie, mă omora și pe mine și pe oameni”.

     

    Un sătean, Ion Ilie, martor la scena teribilă: ”Am auzit pocnitura când a intrat în gard. Am ieșit în stradă, nu vedeam autocarul. Am fugit că strigă lumea să nu ia foc. Am deschis ușile și am scos lumea afară. Am scos și șoferul afară. Venea o ambulanță dinspre Iași cu medic și l-am oprit. I-a dat primul ajutor. Șoferul era ape o parte, căzut. Două doamne de la cardiologie i-au făcut masaj cardiac. L-am scos afară cu cineva că era voinicuț. Și apoi a venit salvarea”.

    mona-bujor-primar-solesti

    Medicii de la SMURD l-au resuscitat pe șofer minute în șir, l-au transportat la Spitalul Județean Vaslui în stare gravă, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat și după două ore a murit.

    Între timp, autoritățile locale s-au mobilizat și i-au condus pe pelerini într-un local, unde le-au oferit gustări și ceaiuri calde. În jurul orei 17, un alt autocar a preluat oamenii, care au decis să își continue drumul către Iași. Erau speriați și foarte afectați de moartea șoferului, dar mulțumiți că au scăpat cu zile.

    Mona Bujor, primarul comunei Solești era, la rândul sau, foarte speriată: ”Noi le-am dat primul ajutor, să ajungă bine. De obicei, pe aceste locuri, sâmbătă, copiii se mai joacă pe trotuare. Mă bucur că ploua și nu se aflau copii sau alți cetățeni și e foarte bine că nu sunt mai multe victime”.

    Joi seara, exact în același loc, un taximetrist în vârstă de 60 de ani a murit, după ce a fost izbit în plin de șoferul unei dube care a încercat să evite un cal de pe marginea drumului.

 

 

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: