Home » Politic » Numirea șefului interimar al liberalilor din județ, amânată pentru lunea viitoare

Numirea șefului interimar al liberalilor din județ, amânată pentru lunea viitoare

Numirea noului președinte interimar al Organizației Județene Vaslui a fost amânată pentru lunea viitoare, atunci când se va reunit, din nou, Biroul Politic Național al formațiunii care va desemna persoana care va conduce pe liberalii vasluieni după demisia, de săptămâna trecută, a fostului lider Dan Marian.

Suspansul în rândurile liberalilor vasluieni crește de la o zi la alta, după ce conducerea centrală a PNL nu s-a sinchisit să desemneze acea persoană care să conducă organizația județeană Vaslui pentru următoare luni. Biroul Politic Național (BPN), reunit, ca de fiecare dată, în prima zi a săptămânii, nici măcar nu a luat în discuție situația de la Vaslui. Potrivit celor care au participat la ședință, rezolvarea scandalurile din alte filiale a fost mult mai importantă decât numirea unui președinte interimar pentru liberalii din județul nostru. Singura situație pusă pe tapet de la Vaslui a fost cea a senatorului Dan Marian, despre care s-a stabilit că nu mai poate fi președinte și nici candidat pe listele partidului la alegerile generale din 11 decembrie. Aceste decizii sunt, însă, deja tardive, în condițiile în care Marian își dăduse demisia încă de la mijlocul săptămânii trecute, tot atunci anunțând că s-a retras și de pe lista de candidați de la Senat, acolo unde ocupa prima poziție.

Tot în ședința BPN, conducerea PNL a decis ca numirea unui președinte interimar la organizația județeană din Vaslui să se discute săptămâna viitoare. Ulterior, în funcție și de cine va prelua șefia, se va decide și forma finală a listelor de candidați pentru alegerile parlamentare. Până atunci, liberalii din județ fierb la foc mic, în condițiile în care în cărți pentru președinția interimară a partidului sunt vreo patru nume, fiecare având cam propria tabără: Dumitru Boroș, de altfel și prim-vicepreședinte al filialei județene, fostul prefect Daniel Olteanu, care a revenit în partid pe cai mari, fiind primul pe lista de candidați la Camera Deputaților făcută de Dan Marian, senatorul Nelu Tătaru și deputatul Florin Ciurariu. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor