Home » Justitie » Doi tineri din Bârlad, membri într-o rețea de trafic internațional cu substanțe de dopaj și stupefiante!

Doi tineri din Bârlad, membri într-o rețea de trafic internațional cu substanțe de dopaj și stupefiante!

de Răzvan CĂLIN

Cei doi tineri au fost ridicați de agenții DIICOT și urmează a fi predați autorităților italiene care au emis pe numele lor mandate europene de arestare.

Echipe formate din agenți DIICOT și membri ai Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul IPJ Vaslui au descins joi dimineață la locuințele a doi tineri din Bârlad, suspectați că fac parte dintr-o rețea infracțională specializată în traficul cu substanțe de dopaj și stupefiante. Încă de la primele ore ale dimineții, oamenii legii au efectuat substante_dopajpercheziții atât la domiciliul celor doi tineri, cu vârste de 25 ani și 26 de ani, cât și în alte locații vizate din oraș vizate de anchetatori.

Cei doi indivizi obișnuiau să facă regulat curse (cu mașinile lor personale) peste hotare – îndeosebi în Italia, transportând atât diferite colete, cât și persoane. Se pare că, în acest fel, cei doi au fost racolați de alți indivizi și atrași să facă parte dintr-un grup infracțional organizat, are era specializat în traficul internațional de substanțe cu caracter psihoactiv.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iunie 2015 – aprilie 2016, un grup infracțional organizat format din cetățeni români și șapte persoane de cetățenie italiană au traficat internațional medicamente cu acțiune de dopaj și stupefiante active de diferite tipuri și forme farmaceutice: tablete, capsule, preparate injectabile, flacoane, gel etc. Acestea au fost importate/expediate în mod ilegal din România și comercializate pe teritoriul Italiei, furnizate în final sportivilor și persoanelor care frecventează sălile de sport. S-a reținut că activitatea infracțională a membrilor grupării infracționale -cetățeni români- consta în gestionarea unor site-uri de Internet și comercializarea on line a medicamentelor și a substanțelor ilegale pe care le expediau/transportau în Italia, prin curieri profesionali sau ocazionali”, se precizează într-un comunicat emis de DIICOT.

În consecință, pe 13 octombrie 2016, în baza unei cereri de comisie rogatorie formulată de către autoritățile judiciare din Italia, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (IICOT) – Structura Centrală au efectuat împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate- Serviciul Antidrog, un număr de 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Dâmbovița, Vaslui, Arad, Satu-Mare, Ilfov și a municipiului București.

Descinderile de la Bârlad nu s-au soldat cu descoperirea de substanțe de genul celor traficate, însă cei doi tineri au fost săltați de oamenii legii pentru că pe numele lor au fost emise mandate de arestare europeană emise de autoritățile judiciare din Italia.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare, la locuința unuia dintre membri (din localitatea Bragadiru) a fost găsită o cantitate mare de astfel de substanțe. În județul Arad au fost efectuate 2 percheziții domiciliare, la adrese frecventate de către un alt  membru al grupului (pe numele căruia exista mandat european de arestare), fiind găsite substanțe anabolizante.

Autoritățile judiciare din Italia au emis față de 5 membri ai grupului infracțional organizat mandate europene de arestare, ce urmează să fie puse în aplicare de autoritățile judiciare competente. Simultan, în cadrul aceleiași operațiuni, au avut loc un număr de șase percheziții și pe teritoriul Italiei, sincronizate și coordonate de către procurorii din cadrul Parchetul din Trento. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Satu-Mare, S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Vaslui și luptători S.I.A.S.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: