Home » Sport » HC Vaslui a coborât două locuri în clasament după ce a pierdut în deplasare la Dunărea Călărași

HC Vaslui a coborât două locuri în clasament după ce a pierdut în deplasare la Dunărea Călărași

Handbal Club Vaslui a suferit miercuri cea de-a treia înfrângere consecutivă în deplasarea de la AHC Dunărea Călărași, scor final 34 – 32. Etapa a VIII-a nu a fost de bun augur pentru elevii lui Sandu Iacob care au rămas cu 12 puncte și au coborât în clasament pe locul șapte. Au fost depășiți de Steaua București. Dar și de CSU Suceava, care i-a egalat la puncte și are un golaveraj mai bun.

Gazdele au început în forță și au condus ostilitățile pe toată durata partidei. Vasluienii au reușit să egaleze la 12 în minutul 21 după patru goluri consecutive, dar a fost doar un foc de paie. Gazdele au reintrat în avantaj și la pauză conduceau la două lungimi, scor 15 -13. Au continuat cu un joc bun și în partea secundă când au condus chiar și la cinci lungimi, scor 27 – 22.

Gabriel Bujor a fost cel mai bun marcator în meciul cu Dunărea Călărași, autor a nouă goluri. El a fost urmat de Anton cu șase. Celelalte goluri au purtat semnătura lui Hagiu, M.Bujor, Hrimiuc (4), Vlad Vlăduț (2), Popescu și juniorii Cumpănici, Andrei Popa (1).

Handbaliștii vasluieni dau piept săptămâna viitoare cu HC Odorhei, pe teren propriu. Rămâne de văzut dacă suportul fanilor care au obiceiul de a umple Sala Sporturilor pentru a-și susține favoriții va atârna balanța în favoarea noastră. Adversarul vasluienilor este unul de calibru și a suferit o singură înfrângere în această stagiune. Ocupă locul trei după ce a mai înregistrat o remiză și a bifat șase victorii. HC Odorhei este la egalitate de puncte cu Dinamo București, dar are un golaveraj mai slab. A învins în ultima etapă CSM București cu 26 – 25 după ce la pauză era 12 – 12.

Gabriel Bujor, pretendent serios la titlul de golgheter al Ligii Zimbrilor

gabriel bujorHC Vaslui își pune speranța în golgheterul Gabriel Bujor, care cu 52 de reușite este cel de-al doilea marcator al Ligii Zimbrilor. Este depășit doar de Robert Năstăsie de la CSM Focșani care a reușit să marcheze un gol în plus. Vasluianul a reușit să spulbere dominația străinilor și a reușit să marcheze de mai multe ori decât Guillaume Saurina de la CSM București (49), Filip Marjanovic de la Timișoara (48), Dalibor Cutura de la HC Dobrogea (48) și Vitaly Komogorov de la HC Odorhei(47). Pentru a avea rezultate pozitive insă Sandu Iacob va avea nevoie și că ceilalati marcatori ai săi să arate o formă cel puțin la fel de bună ca și până acum. Alți marcatori care pot oricând să tranșeze soarta unei partide sunt Călin Hagiu (32), Didi Hrimiuc (26), Mihai Bujor (24), Marian Barac (22), Valentin Anton (18) și Claudiu Dediu (15). (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: