Home » Social » Expoziție de mașini de epocă, în Piața Civică din Vaslui, la ”Retroparada Toamnei”

Expoziție de mașini de epocă, în Piața Civică din Vaslui, la ”Retroparada Toamnei”

Un număr de 17 mașini de epocă, cu peste 30 de ani vechime, au fost expuse, timp de câteva ore, în Piața Civică din Vaslui, municipiul reședință participând astfel, alături de alte 26 de orașe din țară, la ultimul eveniment al Retromobil România din acest an, ”Retroparada Toamnei”.

Iubitorii de automobile, și nu numai, au putut admira, la sfârșitul săptămânii trecute, cele mai frumoase și interesante mașini de epocă din județul nostru. Clubul din Vaslui al Retromobile România a reușit să se înscrie în ultimul eveniment al anului și să ofere o expoziție de autoturisme în Piața Civică din Vaslui, în cadrul ”Retroparadei Toamnei”. Astfel, 17 proprietari de mașini mai vechi de 30 de ani și-au prezentat bijuteriile pe patru roți în centrul municipiului reședință. Pe lângă cele șase Dacii 1300 și un Aro, pe platoul din Piața Civică au fost expuse autoturisme de fabricație străină, cum ar fi Ford, Volga sau Mercedes. Cea mai veche mașină prezentată a fost un Austin englezesc, fabricat în anul 1935.

Prin acest eveniment, dorim să promovăm autoturismele de epocă pentru că și acestea fac parte din istoria noastră. Expoziția de astăzi este ultimul eveniment al anului al Retromobile România și suntem bucuroși că oamenii au venit în număr atât de mare să ne admire mașinile, toate atestate istoric și parte a patrimoniului național”, a declarat președintele Clubului Vaslui al Retromobile România, Radu Gorea.

Acțiunea celor de la Retromobile s-a încheiat cu un tur prin oraș al celor 17 mașini de epocă din Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Poliția Bârlad are în lucru un dosar privind incendierea unui autoturism în cartierul Podeni

La nivelul Poliției Municipale Bârlad există în lucru, în ...

DGASPC Vaslui – Ineficiență sub umbra lui Dumitru Buzatu

Deputat Mihai Botez  Direcția Generală de Asistentă Socială și ...

Cresc sau nu pensiile cu 40%?! Pensionarii vasluieni se așteaptă la o iarnă de coșmar, cu frig și foame

de Dănuț CIOBANU  Pensionarii sunt pregătiți să dea Guvernul ...