Home » Sport » Victorii pentru rugbyștii juniori de la CSS Bârlad

Victorii pentru rugbyștii juniori de la CSS Bârlad

CSS Bârlad a reușit încă un succes duminică, în cadrul Diviziei Naționale de Juniori U16, scor 7 – 3 în deplasare la CSS Gura Humorului. Bârlădenii au un parcurs perfect pană acum, după ce au reușit o victorie și în prima etapă, scor 47 – 0 în deplasare la CSS Tecuci. LPS Focșani a învins în cealaltă partidă a etapei pe CSS Tecuci cu 40 – 0. Și are de asemenea două victorii pană acum, după ce a mai învins CSS Gura Humorului cu 24 – 0. Se află pe primul loc, datorită esaverajului superior. Bârlădenii atacă prima poziție pe șase noiembrie, când va avea loc derby-ul primelor clasate.

CSS Bârlad U17 a reușit tot o victorie, scor 32 – 0 cu CTTV Galați, la rugby 10. Bârlădenii s-au clasat pe locul trei la turneul de la Constanța. Noua competiție se adresează categoriilor de vârstă juniori U15, U17 și U19. Primele meciuri care s-au disputat au fost cele de la U17. Primul turneu a avut loc în trei locații: terenul Aurora Băicoi din localitatea Băicoi, terenul Parcul Copilului din București – zonă Muntenia și terenul Mihai Naca din Constanța – Zona Moldova. În săptămânile următoare urmează să se desfășoare turneele și la celelalte categorii de vârstă.

CSS Bârlad a participat weekendul trecut și la prima etapă din Campionatul Regional de Mini Rugby Moldova Nord 2016-2017 și a învins la Gura Humorului în toate partidele. Competiția se desfășoară pe patru categorii de vârstă. La această etapă s-au înscris șapte echipe la U14, șase la U12, șase la U10 și două la U8. Bârlădenii au participat la toate categoriile de vârstă și au întâlnit formațiile CSS Unirea Iași, Școala Cornu Luncii, Gr. Sc. CF Unirea Pașcani, ACS Amicii Suceava, CSS Gura Humorului, CSM Suceava – U14, CSS Gura Humorului, CSS Unirea Iași, Pilierul Prisacani, ACS Amicii Suceava – U12, Pilierul Prisacani , RC Pașcani, Colegiul Ștefan cel Mare Târgu Neamț – U10 și Gura Humorului- U8.

Am reușit să pornim un campionat oficial de minirugby în Moldova,echipe de copii au fost tot timpul în această zonă, dar acestea participau doar la turneele și memorialele organizate în zonă, nu într-un campionat oficial organizat de către Federația Română de Rugby, din cauza situației financiare. În acest an s-au înscris în competiție și două echipe școlare: Școala gimnazială Cornu Luncii din Suceava și Colegiul Național Ștefan cel Mare din Târgu Neamț. Ne-am propus să se dispute 3-4 etape în acest an, în funcție de condițiile climatice, urmând ca din martie 2017 să continuăm cu alte 5 etape. Este un început promițător, anul trecut am avut Campionat Regional doar la categoria U14 la care au participat 4 echipe, în acest an am ajuns să avem campionat la fiecare categorie și sperăm ca numărul echipelor să crească de la an la an.”, a declarat Gabriela Surmei-Bălan, Director de Dezvoltare Moldova Nord. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: