Home » Social » Bani și clarinete oferite la Festivalul Fanfarelor, organizat în acest an în Parcul Copou din Vaslui

Bani și clarinete oferite la Festivalul Fanfarelor, organizat în acest an în Parcul Copou din Vaslui

18 fanfare din Moldova vor participa, la sfârșitul acestei luni, la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Fanfarelor, care se va desfășura în Parcul Copou festivalul-fanfarelordin Vaslui și pentru care organizatorii au pregătit premii în bani, precum și în instrumente muzicale.

Parcul Copou din Vaslui va găzdui, pe 30 octombrie, Festivalul Fanfarelor, ediție ajunsă în acest an la numărul XII. Evenimentul va reuni nu mai puțin de 18 formații din Vaslui și o parte din județele Moldovei, în concurs intrând efectiv zece fanfare, din comunele Oșești, Cozmești, Gherghești, Todirești, Gîrceni, Dragomirești, Băcești, Lipovăț și Pungești, precum și ”Prietenia” Bârlad. În afara concursului, vor fi invitați câștigătorii ediției anterioare, muzicanții din Valea Mare – Ivănești, precum și fanfarele din Chetriș (Iași), Bârlad (”Bârlădeanca”) și Suceava. De asemenea, publicul va fi încântat și de patru fanfare de copii, care nu participă în concurs: „Rotaria jr.”, Fâstâci, Bălteni și Zorleni.

Intenționăm ca celor patru formații să le oferim câte un clarinet, după ce anul trecut au primit câte o trompetă. Același instrument îl vom oferi și celui mai bun instrumentist din fiecare fanfară participantă la concurs”, a declarat directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Lucian Onciu.

Juriul festivalului va fi format din Dan Ravaru, Nicolae Balan, Marcel Iorga și Romeo Tălmaciu. Organizatorii vor oferi 1.500 de lei pentru câștigătorii trofeului, 1.200 de lei pentru locul I, 1.000 de lei pentru locul II, 800 de lei pentru locul III și 500 de lei, cu titlu de mențiune, pentru locurile IV-X, adică restul din concurs. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: