Home » Social » Fetiță de 4 ani, găsită flămândă și înfrigurată, după ce mama beată a spus la 112 că a băut insecticid

Fetiță de 4 ani, găsită flămândă și înfrigurată, după ce mama beată a spus la 112 că a băut insecticid

O fetiță de 4 ani a ajuns la Spitalul Județean Vaslui după ce un echipaj de ambulanță a găsit-o murdară, flămândă și îmbrăcată sumar într-o casă neîncălzită, în urma apelului la numărul de urgență 112 făcut de către mama sa băută, care a afirmat că a îngurgitat insecticid.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a declanșat, miercuri, o anchetă în cazul unei fetițe de 4 ani, din Rebricea, găsită murdară, flămândă și îmbrăcată sumar într-o locuință neîncălzită. Copila a fost descoperită de către un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean, solicitat prin numărul de urgență 112 de către mama sa, după ce femeia a spus la telefon că se simte rău din cauza ingestiei voluntare de insecticid. Atât fetița cât și mama acesteia au fost preluate de ambulanță și transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Apelul s-a demonstrat a fi fals întrucât la locul solicitării, atât femeia cât și soțul acesteia au fost găsiți într-o stare avansată de ebrietate. Din păcate, în locuință a fost găsită și o fetiță de patru ani, flămândă, murdară și îmbrăcată sumar, deși casa nu era încălzită. În consecință, au fost înștiințate atât Poliția cât și Protecția Copilului”, a precizat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TbjqoxB4ZSM&w=560&h=315]

În urma în sesizării făcută, specialiștii DGASPC au mers la spitalul din Vaslui pentru a vedea dacă fetița nu se află în pericol. ”Din primele verificări, se conturează elementele de risc și neglijare. Această familie se afla sub monitorizarea Primăriei Rebricea, minora fiind inclusă într-un program de prevenire a separării copilului de părinți. Cazul rămâne în evaluare, iar dacă, în final, se impune separarea copilei de mediul familial, vom apela la instanță întrucât mama a refuzat instituirea unei măsuri de protecție”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Fetița de patru ani va fi evaluată de către medicii Spitalului Județean Vaslui pentru a se constata dacă are probleme medicale. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: