Home » Sport » Pădureni, loc de selecție pentru viitoarele valori ale fotbalului românesc

Pădureni, loc de selecție pentru viitoarele valori ale fotbalului românesc

performanta-are-viitor1Federația Română de Fotbal, împreună cu Gillete au hotărât ca localitatea Pădureni să fie gazda celei de-a patra etape a proiectului „Performanța are Viitor”, o inițiativă de scouting în zonele rurale ale României, care își propune să descopere tinere talente din mediul rural.

Toți copiii prezenți vor fi premiați de organizatori, iar cel mai bun copil (împreuna cu alți zece din campaniile din tara) va castiga o excursie la Barcelona, la finalul campaniei. Totodată va beneficia și de un cantonament profesionist alături de echipa națională de fotbal a României la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. Pentru a putea fi înscriși în selecție, tinerii fotbaliști trebuie să aibă vârsta între 10 și 14 ani împliniți până la data de 31 iulie 2016. Și să fie însoțiți de tutore sau părinte, care își va da acordul pentru participare pe baza căruia se face înscrierea. Evenimentul va avea loc pe 29 octombrie, de la ora 09:00.

Suntem foarte entuziasmați că am fost selectați să facem parte din acest proiect, este o onoare pentru noi. Am aplicat și mi-am dorit să se păstreze organizarea acestui eveniment în mediul rural. Așteptăm toți copiii cu vârstele cuprinse intre 10 și 14 ani să participe. Comunitatea de la Pădureni are parte de o șansă cu care te întâlnești o dată în viață”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui.

Mediul rural reprezintă o sursă importantă de talente în fotbalul românesc: patru din cei zece fotbaliști români cu cele mai multe selecții la echipa națională provin din afara orașelor. Totuși, ca urmare a concentrării marilor cluburi și academiilor de fotbal în mediul urban, tinerii talentați din zonele rurale au șanse mai mici de a se face remarcați în perioada junioratului. Proiectul are ca scop identificarea tinerilor talentați, micii jucători de azi ce au șansa să devină marii jucători de mâine.

performanta-are-viitor3“Proiectul de scouting rural lansat de Federația Română de Fotbal în cadrul programului «Împreună Suntem Fotbal» a constituit o premieră și s-a transformat într-un succes. Începând de astăzi, împreună cu Gillette, dezvoltăm o nouă etapă a proiectului și sunt foarte bucuros că implicarea unei companii de prestigiu vine să confirme viziunea și strategia echipei FRF. Am toată convingerea că în urma acestui proces de selecție vom descoperi tineri români talentați și vom deschide o platformă de promovare a viitoarelor valori din fotbalul nostru!”, a declarat Răzvan Burleanu, Președinte al Federației Române de Fotbal.

Caravana se desfășoară sub umbrela programului FRF „Împreună suntem fotbal” și are loc în perioada august 2016 – mai 2017. Selecțiile sunt organizate de reprezentanți specializați ai FRF și vor fi supervizate de membri ai comisiilor relevante ale Federației Române de Fotbal. Campania va fi susținută de foștii internaționali și membri ai Comisiei Tehnice a FRF, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu și Ion Geolgău, cel care este și Manager al Departamentului de Scouting al FRF.

performanta-are-viitor2Parteneriatul cu Gillette, reprezentat de inițiativa „Performanța are Viitor”, este o continuare a proiectului “Transformă ulița în stadion”, un proiect care face parte dintr-un plan mai amplu, “Împreună suntem fotbal”, dedicat promovării fotbalului de tip Grassroots și coordonat de Departamentul de Dezvoltare Fotbalistică al Federației Române de Fotbal, condus de Ciprian Paraschiv. Proiectul “Transformă ulița în stadion” s-a desfășurat în perioada septembrie 2015 – aprilie 2016 în 21 de județe din România, implicând referenții zonali ai Federației Române de Fotbal. Peste 1000 de elevi din ciclul primar din mai mult de 120 de unități de învățământ din mediul rural au fost parte a etapei pilot a programului. Finalitatea programului a constat într-o competiție dedicată celor mai talentați elevi din clasele I-IV din cele 7 regiuni fotbalistice ale țării. Meciul final s-a disputat la Cluj, o comisie formată din Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu și Aurel Țicleanu alegând cei 3 câștigători, care au însoțit echipa națională la Campionatul European din Franța.

Lansat în luna septembrie a anului trecut, proiectul „Împreună Suntem Fotbal” reprezintă o premieră în sportul și educația din România, propunând implicarea activă în dezvoltarea sănătoasă a românilor prin fotbal, dezvoltarea copiilor și tinerilor în valorile acestui sport și creșterea numărului de practicanți de fotbal în România. Din 2015 au fost demarate primele patru programe: Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Fotbal și Olimpiada Gimnaziilor – Fotbal, Transformă Ulița în Stadion, Unificat în 7, Campionatul Universitar de Fotbal. Următoarea etapă a programului se va desfășura începând cu septembrie 2016, mai multe informații vor fi publicate pe platforma dedicată www.impreunasuntemfotbal.ro. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: