Home » Sanatate » ULTIMA ORA: Zeci de asistente și infirmiere și-au întrerupt activitatea și au protestat pe holurile Spitalului Județean de Urgență Vaslui

ULTIMA ORA: Zeci de asistente și infirmiere și-au întrerupt activitatea și au protestat pe holurile Spitalului Județean de Urgență Vaslui

Zeci de asistente și infirmiere de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui au întrerupt activitatea, miercuri dimineață, și au protestat pe holurile unității medicale, nemulțumite de salarizare și de modul de calculare a sporurilor, a suprasolicitării la locul de muncă și a lipsei dotărilor secțiilor.

Activitatea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui a fost paralizată parțial, timp de două ore, după ce două treimi din personalul mediu al unității și-a întrerupt activitatea pentru a se alătura colegilor din țară care s-au aflat în grevă de avertisment. În consecință, zeci de asistente și infirmiere au părăsit secțiile spitalului și au ieșit pe holurile clădirii, unde au protestat în daniela-clatinicimod pașnic față de modul în care este tratat, în general, sistemul sanitar. Pe lângă recalcularea sporurilor la salariul de bază actual, personalul medical solicită corectarea discriminărilor salariale, precum și angajarea de personal și dotarea corespunzătoare a secțiilor.

Sporurile sunt foarte mici și total neechitabile față de activitatea prestată. La Secția de Chirurgie, de exemplu, vin toate categoriile de pacienți, și cu SIDA, și bolnavi psihic, iar sporul acordat este de 15%, la fel ca la alte secții unde nu au niciun grad de periculozitate. De asemenea, ne confruntăm cu o criză acută de personal. Imaginați-vă că, pe schimburile II și III, suntem două asistente și o infirmieră pe toată secția, la 60 de bolnavi. Nu mai spunem că echipamentul îl cumpărăm din banii noștri, deși ar trebui oferit de către spital”, a declara Liliana Galan, asistent medical principal în cadrul Secției de Chirurgie a SJU Vaslui.

Liderul Filialei Vaslui a Sindicatului ”Sanitas”, Daniela Clătinici, ne-a precizat că nu au existat incidente pe perioada desfășurării protestului, activitatea reintrând în normal după ora 10, când greviștii au revenit în secții. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: