Home » Social » Ce șanse au absolvenții în județul șomerilor! Iată câte firme vasluiene și-au anunțat prezența la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți și-au anunțat prezența la eveniment

Ce șanse au absolvenții în județul șomerilor! Iată câte firme vasluiene și-au anunțat prezența la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți și-au anunțat prezența la eveniment

Doar 36 de agenți economici, din cei peste 1.500 invitați, și-au anunțat prezența pentru joi la bursa locurilor de muncă pentru absolvenții din Vaslui, județul cu cea mai mare rată a șomajului din țară, cei 759 de șomeri din rândul absolvenților având la dispoziție 237 de joburi.

Oferta de joburi la bursa locurilor de muncă organizată, joi, în cele trei municipii este una slabă raportat la nevoia pieței din județul cu cea mai mare rată a șomajului din țară, în condițiile în care cei 759 de tineri care au terminat liceul sau facultatea în vara acestui an vor avea la dispoziție doar 237 de joburi. Din cele peste 1.500 de firme invitate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui să participe la bursă, doar 36 și-au anunțat prezența, ceea ce reprezintă puțin peste 2%.

”Evident, noi ne-am fi dorit să participe mult mai mulți agenți economici la această bursă, însă nu poate fi nimeni obligat. Este posibil să vină și alte firme mâine (n.r.-joi), așa cum s-a mai întâmplat și la alte evenimente de acest gen”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

Cele mai multe locuri de muncă sunt în domenii specifice zonei noastre, respectiv industria textilă, comerț și industria alimentară. Din cele 237 de joburi, doar nouă sunt pentru absolvenți de studii superioare. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți va începe la ora 9.00 și se va organiza la Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui, la Cantina Socială Bârlad și Casa Armatei Huși. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: