Home » Sport » Duelul giganților: Liderul Vitis Șuletea înfruntă Pajura Huși, campioana de anul trecut

Duelul giganților: Liderul Vitis Șuletea înfruntă Pajura Huși, campioana de anul trecut

Vitis Șuletea, lider în Liga a IV-a și câștigătoare a Cupei înfruntă Pajura Huși, campioana en – titre și câștigătoarea Super Cupei, într-un meci care nu poate fi altfel decât spectaculos pentru iubitorii de fotbal vasluieni.

Scenariul ultimelor două dispute a fost când de vis, când de coșmar pentru susținătorii celor două combatante. Pajura Huși și-a adjudecat autoritar victoria în Super Cupă, când i-a învins pe șuleteni cu 4 – 1 (3 – 1). În finala Cupei, Vitis Șuletea reușise anterior un neverosimil 5 – 1 în fața hușenilor. Rămâne de văzut dacă spectatorii prezenți pe stadion vor avea parte în sfârșit de scenariul ideal în care cele două echipe se vor contra pe toată durata partidei și vor găsi de cât mai multe ori calea spre gol, spre deliciul acestora.

Marian Dura, transferat de Atletico Vaslui

marian-dura

Marian Dura, cel mai bun jucător al finalei Cupei câștigate de Vitis Șuletea în fața formației Pajura Huși

Antrenorul celor de la Vitis Șuletea va trebui să obțină un rezultat pozitiv cu Pajura Huși fără aportul a doi jucători obișnuiți în garnitura de bază. Va trebui să găsească o nouă formulă câștigătoare, după ce ambii jucători care vor lipsi în etapă viitoare sunt închizători la mijloc. „Celor de la Atletico Vaslui le-au plăcut mult evoluția lui Marian Dura cu FC 2002 Vaslui și au solicitat a doua zi să îl legitimeze. Bineînțeles că am fost de acord, e o performanță pentru el la doar 18 ani și jumătate. Dar chiar și dacă era mai în vârstă, tot i-aș fi dat drumul. Așa este normal, lași loc de bună ziua și jucătorul te respectă. Altfel se uită urât la tine și nu mai vine la fotbal. Cel mai bine e să ai o relație bună cu jucătorii când vor să plece, pentru că astfel cei care rămân dau un randament mai bun. Probabil vom mai da și alți jucători mai sus, cel puțin în Liga a III-a. În această etapă nu mă voi putea baza nici pe Iulian Cezar Hristian care a luat roșu etapa trecută. Dar cred că am un lot suficient de valoros pentru a învinge și în aceste condiții. Suntem favoriți dacă ținem cont de ultimele rezultate și noi oricum i-am cam bătut când am jucat acasă. Îl avem pe Frunză, un băiat tânăr de 18 ani, care joacă foarte bine și el pe postul de închizător. Singura diferență e că pe Dura îl mai foloseam și în banda stângă. Pentru duminică am încredere și în apărarea mea, care este foarte bună, în frunte cu Budeanu și cu Bucur. Ultimul este un tânăr de perspectivă, are doar 20 de ani și a jucat chiar în Liga a III-a anul trecut, la CS Panciu”, ne-a declarat Gigel Ghenghea, președintele Vitis Șuletea.

Egalul cu FC 2002 Vaslui a fost nedrept

ghenghea_gigel

Gigel Ghenghea, președinte și antrenor al echipei Vitis Șuletea

În ciuda faptului că a pierdut două puncte în deplasare la FC 2002 Vaslui, liderul Ligii a IV-a a dominat ostilitățile în ambele reprize și a avut de partea ei ocaziile mai clare: „Elevii mei s-au regăsit în poziție de singur cu portarul de trei ori în prima repriză, de două ori Dumitriu și o dată Rotaru. Iar ei mi-au dat gol la singura lor fază periculoasă din primul act. După ce i-am egalat Dura a avut un șut scos de un jucător de-al lor de pe linia porții, când portarul era căzut. Iar în minutul 80 atacantul meu a trimis mingea în pământ și aceasta a sărit peste bară, în condițiile în care portarul lor era iar jos”, a mai declarat pentru Est News președintele formației Vitis Șuletea

Play-off-ul asigurat cu o victorie duminică

Vitis Șuletea își consolidează poziția de lider, cu 20 de puncte dacă obține o nouă victorie în această etapă și își va găsi aproape sigur un loc în primele patru la sfârșitul acestei stagiuni. În timp ce Pajura Huși va trebui să fie cu mult mai atentă pentru a-și asigura o poziție în play-off dacă rămâne cu doar 13. Atât FC 2002 Vaslui, cât și Juventus Fălciu au demonstrat că sunt combatante serioase și au ca obiectiv la fiecare meci victoria. „Am rezolva în măsura de 90% problema accederii în play-off dacă batem pe Pajura. Cu încă o victorie înseamnă că am bătut toate contracandidatele principale, ceea ce e foarte bine”, ne-a mai declarat Ghenghea. Vitis Șuletea se va deplasa în ultima etapă la Flacăra Murgeni, meci în care vor întâlni un adversar mult mai modest. În Liga a IV-a s-a jucat fotbal la Vaslui chiar și pe șase decembrie, astfel vor urma apoi în mod sigur două etape din retur. Liderul celui de-al patrulea eșalon fotbalistic poate profita de forma bună ce o traversează și obține noi rezultate pozitive până la pauza competițională.

În etapa a opta a Ligii a IV-a va avea loc și FC 2002 Vaslui primește vizita celor de la Sporting Bârlad, echipă cu care s-a luptat anul trecut pentru play-off. Gazdele ocupă locul patru cu 12 puncte, în timp ce bârlădenii au doar opt puncte și ocupă locul șase. Juventus Fălciu cauta victoria cu ultima clasată, Unirea Banca și are șansa de a urca în clasament dacă obține un rezultat mai bun decât cel al echipei suporterilor vasluieni. FC 2007 Gârceni, ocupanta locului doi cu 15 puncte, joacă în deplasare la Multim Perieni. Ar trebui să obțină o victorie facilă, cu penultima clasată care a reușit o singură victorie și a primit 19 goluri până acum. Atletic Club Bârlad va primi vizita celor de la Flacăra Murgeni în duelul ocupantelor locurilor șapte și opt. Bârlădenii au șapte puncte, iar oaspeții doar trei. (George PROCA)

About Tehno Redactor