Home » Administratie » (Video) Bârladul, tot fără viceprimar. Scenele comice oferite de liberali în timpul procesului de votare pentru alegerea viceprimarului!

(Video) Bârladul, tot fără viceprimar. Scenele comice oferite de liberali în timpul procesului de votare pentru alegerea viceprimarului!

de Simona MIHĂILĂ

Așa cum scriam imediat după alegerile locale din iunie, configurația actualului Consiliu Local – 10 consilieri PSD, 10 consilieri PNL și un consilier independent – va genera situații nemaiîntâlnite până acum în administrația publică locală. Celor două partide, egale ca forță decizională în CL, le va fi imposibil să-și impună voința fără votul independentului Bogdan Sârbu.

Ședința de ieri a Consiliului local Bârlad a oferit și confirmarea acestei teorii: viceprimarul Bârladului nu a putut fi desemnat. Cele 10 voturi exprimate în favoarea candidatului PNL – Carmen Bularda – au fost la fel de inutile ca și celelalte 10 obținute de candidatul PSD, Dorin Apostu.

sarbu-arata-vot-viceprimar

Bogdan Sârbu arătându-le ziariștilor buletinul de vot care demonstrează că a votat cu el insuși

Pentru a ajunge viceprimar, oricare dintre ei avea nevoie de al 11-lea vot, cel din mâneca lui Sârbu. Pe care Sârbu și l-a oferit sieși, întrucât și el a candidat pentru funcția de viceprimar. Nu atât pentru că ar fi avut șanse să iasă, cât pentru a-și respecta cuvântul dat celor ce l-au ales, după cum ne-a declarat. De remarcat că Sârbu este singurul care și-a menținut declarațiile date imediat după alegeri (spre deosebire de PSD care a anunțat că îl va vota pe el dacă va candida la funcția de viceprimar, dar și de PNL care și-a schimbat deciziile de la o zi la alta).

Balotajul a impus cel de-al doilea tur de scrutin unde, potrivit legii, au intrat în cursă candidații cu cele mai multe voturi, în speță Carmen Bularda și Apostu. Încă o dată, votul lui Sârbu ar fi putut face diferența, numai că … diferența nu a existat. Scrutinul s-a încheiat cu număr egal de voturi între cei doi candidați. Independentul Bogdan Sârbu a preferat să-și anuleze votul, refuzând astfel să facă jocul oricăruia din cele două partide.

”În prima rundă de alegeri, niciunul nu a votat cu mine. Eu, de ce aș fi votat cu vreunul dintre ei? Sunt consilier independent prin voința celor care m-au vrut independent. Așa că voi acționa exact cum îmi dictează conștiința”, ne-a declarat Bogdan Sârbu, la închiderea ședinței.

Mai mult, pentru a demonta zvonurile că are de gând să-și ofere votul unui partid sau altuia, la ieșirea din cabina de vot, în ambele tururi de scrutin, Sârbu le-a arătat buletinul de vot ziariștilor și cameramanilor.

”Corpul de control” Costel Tudor și liberalii disciplinați

luca-arata-vot-vice

Liviu Luca îi arată lui Tudor că a votat democratic

Dacă despre rezultatul alegerilor pentru funcția de viceprimar se poate spune că nu a fost deloc surprinzător, cu siguranță procesul votării a fost de-a dreptul comic.

Conform directivelor date de primarul Dumitru Boroș, fiecare buletin de vot a trebuit să treacă pe la ”Corpul de control”, înainte de a ajunge în urnă. ”Corpul de control” a fost cel al lui Costel Tudor, angajat de Boroș să-l consilieze pe bani publici (paișpe milioane vechi) în momente când se află în derivă.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vdTcUvPld28&w=560&h=315]

De data asta, deriva lui Boroș a fost că nu știa dacă liberalii își vor face de cap în cabina de vot sau vor vota așa cum le-a spus el, drept pentru care masivul ”corp de control” al lui Tudor s-a postat docil pe un scaun lângă cabina de vot și nu s-a mai dezlipit de acolo până ce Boroș nu i-a dat dezlegare.

Liberalii au avut obligația ca, înainte de a introduce biletul în urnă, să-i arate lui Tudor că au votat … democratic. Fiecare s-a căznit să se achite de sarcină cât mai onorabil. Probabil că nu le-ar fi stricat câteva lecții de la pesediști, veterani în ale profesiei, mai ales că ticăloșii de ziariști s-au prins în cele din urmă de ”șmecherie”. Unii liberali au fost așa de stângaci în încercarea lor de a-i arăta discret buletinul de vot lui Tudor, încât aproape că l-au scăpat pe jos. Spre amuzamentul general, evident.

Alegerea viceprimarului va fi repusă în discuția Consiliului Local Bârlad într-o ședință viitoare, când este foarte probabil ca în cursă să intre alte candidaturi.

About Simona Vasile

3 comments

  1. Păi ăsta-i primar ,o porcarie de liberar tradator ,blatist vopsit in RED…… tot pesedistii conduc fac ce vor .

  2. Se pare ca postați doar ce spune acest „Razvan”, care are o singura grija pe lumea aceasta: sa denigreze si sa „administreze” vietile altora. Pentru ca viata dumnealui este cu siguranta una mizerabila si plina de frustrari. Nu va mai legati de oameni care muncesc, încercați sa va vedeți de viata dumneavoastră monotona și lipsita de sens! …și am o convingere ca acest „Razvan” este „vocea opoziției” și se manifesta asa pentru ca nu a câștigat alegerile. Trebuie sa înveți sa mai și pierzi…

%d blogeri au apreciat: