Home » Politic » Cine este Vasile Toniță?

Cine este Vasile Toniță?

”Preocuparea prioritară pe care am avut-o de la 15 septembrie încoace a fost identificarea și capacitarea unor oameni de excepție care au făcut ceva în viață și care ar putea reprezenta cu cinste județul nostru în Parlamentul României. Am selectat tineri foarte buni, pe Mihai Păun, Ionel Spiridon, Sebastian Fordea, Romulus Buhăescu, Mihaela Pargaru și Alina Chiper. Îi voi prezenta succint, pe fiecare în parte, iar astăzi vom face cunoștință cu Vasile Toniță.

Despre el, Vasile Toniță, locuitor al Bârladului, se pot spune lucruri ce-l creionează drept un bărbat care a reușit în viață. În putere și echilibrat, detașat de răutățile celor ”mici”, omul acesta, prin tenacitate și efort, ține transportu local bârlădean, o parte din cel județean și destul de mult și din cel interjudețean, la un nivel înalt, fiind alături, în mod concret, de călătorul obișnuit.

De asemenea, în tot ce a întreprins în timpul existenței sale, acest familist convins, născut în Cotoroaia, lângă Bârlad, arată că și în zona noastră ”nasc oameni”. Îl recomand și îl susțin cu toată puterea ființei mele pentru a fi reprezentantul Bârladului și al județului Vaslui în Senatul României. Succes!

                                                                                                                                                                                        Corneliu Bichineț”.

”Am experiența de viață și înțelepciunea necesare unei funcții publice, care să-mi dea șansa de a face ceva benefic pentru locuitorii acestui județ”

”Mă numesc Vasile Toniță și locuiesc în municipiul Bârlad din anul 1969, când m-am înscris ca elev la Școala Profesională «Alexandru Ioan Cuza». Școala primară a urmat-o în localitatea Ciureștiul Vechi, care este și satul meu natal, unde am petrecut copilăria, alături de cei cinci frați ai mei.

După terminarea cursurilor de pregătire profesională, m-am angajat la Fabrica de Rulmenți din Bârlad. Liceul l-am urmat la seral, în perioada 1972 – 1977, după care a urmat stagiul militar. Pe parcursul profesiei mele am obținut toate calificativele în domeniul activității de maistru.

Viața personală este cea mai mare realizare a sufletului meu. În 1980 m-am căsătorit cu Maria, colegă de serviciu cu mine în acea perioadă, iar Dumnezeu ne-a binecuvântat cu doi copii care, în afară de experiența de tată, mi-au oferit și mult așteptata postură de bunic.

Din anul 2001 am ales să-mi desfășor activitatea în mediul privat, în domeniul transportului de persoane, cel care mi-a dat ocazia să-mi diversific serviciile și să le extind și către agro-turism. Așa a apărut Pensiunea ”Nea Vasile”, de la Bădeana.

În această vară, firma la care sunt acționar a câștigat licitația pentru transportul local în comun.

Recent, am hotărât să particip la viața publică înscriindu-mă într-un partid, la solicitarea domnului Corneliu Bichineț, președintele filialei Vaslui a Partidului Mișcarea Populară. Dumnealui este cel care m-a convins să deschid lista la alegerile parlamentare, pentru Senat, fiind astfel numit pe locul I la Senat, pe lista PMP.

Sunt de religie ortodoxă, respectând cu strictețe toate îndatoririle creștinești, însă am respect și considerație pentru toți cei din alte rituri creștine.

Consider că la cei 62 de ani împliniți, am experiența de viață și înțelepciunea necesare unei funcții publice, care să-mi dea șansa de a face ceva benefic pentru locuitorii acestui județ”.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: