Home » Invatamant » Anchetă a ISJ după ce un profesor a fost trimis acasă de conducerea școlii pe motiv că ”era obosit”

Anchetă a ISJ după ce un profesor a fost trimis acasă de conducerea școlii pe motiv că ”era obosit”

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a declanșat, luni, o anchetă după ce un profesor titular de 24 de ani pe catedra de matematică a unui gimnaziu din municipiul Vaslui a fost trimis acasă de către conducerea școlii pe motiv că ”era obosit” și că ”nu-i place cum miroase”.

Un profesor de la Gimnaziul ”Elena Cuza” Vaslui este subiectul unei anchete a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) după ce a fost trimis acasă, luni, după primele două ore de curs, de către conducerea școlii pe motiv că ”era obosit”. Titular de 24 de ani pe catedra de matematică a școlii în cauză, Mihai Luca reclamă faptul că a fost chemat în biroul directoarei și, fără niciun motiv întemeiat, i s-a spus să părăsească incinta unității de învățământ deoarece nu ar mai fi capabil să-și susțină celelalte trei ore de curs pe care le mai avea până la sfârșitul programului.

În pauza de la ora 10.00, doamna director m-a chemat la dumneaei, unde se afla și inspectorul Doru Bălan, și mi-a spus că nu-i place cum miros, motiv pentru care mi-a spus să plec acasă. Nu am vrut să creez disensiuni, astfel încât am plecat. Nu înțeleg atitudinea aceasta, mai ales că mi-am făcut de fiecare dată orele, fără a avea vreun conflict cu vreun coleg”, a declarat profesorul Mihai Luca.

Conducerea Gimnaziului ”Elena Cuza” Vaslui a recunoscut că a trimis profesorul acasă pe motiv că ”era obosit”, sesizarea venind din partea cadrelor didactice. ”În urma sesizării făcută de către corpul profesoral precum că domnul profesor ar fi în stare de ebrietate, l-am chemat în birou și l-am rugat ca, dacă se simte obosit, să meargă acasă. I-am spus că va fi învoit, iar orele sale vor fi făcute de către colegi din școală”, a precizat directorul Gimnaziului ”Elena Cuza” Vaslui, Diana Șfaițer.

Reprezentanții ISJ Vaslui susțin că, în zilele următoare, vor discuta cu profesorul Mihai Luca pentru a vedea dacă cele reclamate de acesta se confirmă. ”Vom derula o anchetă să vedem condițiile în care s-a petrecut incidentul. Directorul școlii mi-a spus că profesorul în cauză a avut un comportament neadecvat unui cadru didactic. Dar, până nu vom discuta și cu domnul profesor, nu ne putem pronunța”, a afirmat inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Cristina Botan. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: