Home » Politic » Cât de zdraveni la cap pot fi politicienii! ALDE le propune vasluienilor să voteze pentru Parlament candidați din alte județe, dar și din Republica Moldova!

Cât de zdraveni la cap pot fi politicienii! ALDE le propune vasluienilor să voteze pentru Parlament candidați din alte județe, dar și din Republica Moldova!

Secretarul general al ALDE, Cristian Cosmin, și liderul Partidului Liberal Reformator din Republica Moldova, Ion Hadârcă, deschid listele de candidați din Vaslui ale ALDE pentru Parlamentul României, cei doi copreședinți ai organizației județene fiind pe pozițiile secunde.

ion-hadarca-partid-reformator-alde

Ion Hadârcă, președintele Partidului Reformator din R. Moldova, vrea să fie votat de vasluieni pe listele ALDE pentru a ajunge în Parlamentul Romaniei

Lista de candidați a ALDE pentru Camera Deputaților este deschisă în județul nostru de către secretarul general al partidului la nivel național, Cristian Cosmin. Conducerea Organizației Județene Vaslui a ALDE susține că fostul secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Ministerul Dezvoltării în Guvernul Ponta nu a fost impus de la centru, fiind votat în unanimitate de către cei 47 de membri ai Biroului Politic Teritorial Vaslui.

Nu ni s-a impus nimic de la centru. Noi ni l-am dorit pe domnul Cosmin, fiind lângă filiala din Vaslui în ultimii ani. Oricum, noi ne propunem să scoatem cel puțin rezultatul de la alegerile locale (n.r.-7,34% din opțiunile electoratului), ceea ce ne-ar asigura un loc de deputat și posibil unul de senator”, a declarat copreședintele ALDE Vaslui, Emil Dorin.

Locul secund pe lista de candidați pentru Camera Deputaților este ocupat de Emil Dorin, fiind urmat de fostul candidat la Primăria Vaslui, medicul veterinar Christian Pavelescu.

La Senat, lista de candidați este deschisă tot de o persoană din afara județului, respectiv liderul Partidului Liberal Reformator din Republica Moldova, Ion Hadârcă. Acesta a fost deputat al Parlamentului Republicii Moldova în perioada 1990-1998, precum și în mandatul 2009-2014. Ca și la Camera Deputaților, pe locul secund se află cel de-a doilea copreședinte al Organizației Județene Vaslui a ALDE, Sorin Braniște.

Cele două liste de candidați au fost aprobate de către Biroul Politic Național, urmând a fi depuse la Biroul Electoral Județean Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: