Home » Social » Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui, în prag de colaps

Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui, în prag de colaps

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Ciprian Trifan, a atras atenția cu privire la faptul că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) se confruntă cu o criză financiară fără precedent. Instituția de protecție socială are un deficit la buget în valoare de 11.300.000 de lei.

”Este vorba despre un deficit de 4.500.000 pentru cheltuielile salariale și 6.800.000 de lei reprezentând plăți către furnizori. Situația este foarte gravă. Căutăm soluții să putem sprijini această instituție cu fonduri de la bugetul județean, dar nu vom putea acoperi toate nevoile”, a declarat Trifan.

Directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu-Ștefănică, a afirmat că singura soluție pentru rezolvare crizei financiare este o rectificare bugetară.

„Bugetul nostru a fost de la începutul anului mai mic decât ar fi fost necesarul, pentru că am sperat la o rectificare bugetară. Cum această corecție nu a avut loc, suntem în situația de a funcționa la nivel de subzistență. Consiliul Județean nu are la îndemână resurse suficiente, singura speranță este la o rectificare făcută la nivel național. Nu ne putem gândi la varianta în care această rectificare nu va avea loc, deoarece am intra în colaps”, a precizat Ionel Armeanu Ștefănică.

DGASPC Vaslui este cel mai mare angajator din județ, cu aproximativ 2.500 de salariați, dintre care mai mult de jumătate sunt asistenți maternali profesioniști.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: