Home » Sport » HC Vaslui primește vizita campioanei en – titre Dinamo București

HC Vaslui primește vizita campioanei en – titre Dinamo București

Handbal Club Vaslui are un meci greu astăzi, de la 18:30, când joacă în cadrul etapei a X-a a Ligii Zimbrilor în postură de gazdă în fața bucureștenilor de la Dinamo. Echipa lui Eliodor Voica este un coșmar pentru vasluieni, care au fost învinși în toate partidele disputate anterior. În luna decembrie dinamoviștii i-au învins pe teren propriu pe elevii lui Sandu Iacob și Alexandru Acsinte cu 41 – 34.

În ultimul meci în care vasluienii au fost gazde scorul a fost și mai drastic, 29 – 39. În 2015 totuși echipa noastră a pus în două rânduri probleme dinamoviștilor. Într-un meci amical dinamoviștii au învins cu 45 – 41, iar în martie HC Vaslui a fost aproape de o surpriză și a pierdut la București cu 26 – 27.

dinamo-nantesDinamoviștii vin cu siguranță în Moldova cu gândul de a obține o victorie, care să echilibreze dezamăgirile din ultima perioadă în Europa, dar și faptul că au pierdut prima poziție în campionat. Aceștia au un bilanț negativ, cu o singură victorie și un rezultat de egalitate în ultimele cinci meciuri. Au avut însă adversari de calibru precum Nantes, Beșiktaș, ABC Braga și Dobrogea Sud.

gabriel-bujorAmbele formații au reușit o victorie în meciul precedent din Liga Zimbrilor și caută să confirme cu un nou rezultat pozitiv. Dinamo București a învins AHC Dunărea Călărași cu 32 -28, iar HC Vaslui a învins HC Odorhei cu 31 – 26. După ce au obținut prima victorie în fața echipei lui Vlad Caba, vasluienii au un moral extraordinar, care alături de valoare, profesionalism și o Sală a Sporturilor care va fi ca de obicei plină de fani pasionați fac rețeta perfectă pentru incă un rezultat extraordinar. Dacă la finalul anului trecut cele două formații disputau meciuri care aveau cu totul altă greutate, jocul foarte bun al elevilor lui Sandu Iacob îi recomandă cel puțin în top cinci, dacă nu chiar pe podium.

Vasluienii ar putea beneficia de faptul că dispută al doilea meci consecutiv pe teren propriu, în timp ce dinamoviștii au avut deplasare în Franța unde au pierdut dramatic după ce la pauză conduceau la patru lungimi. E posibil că oboseala acestora, care au disputat mai multe partide până acum să își facă simțită prezența, iar dacă handbaliștii de la HC Vaslui își păstrează concentrarea în fața porții ar putea obține o victorie extrem de importantă. Apărarea dinamoviștilor a cedat de multe ori inexplicabil cu francezii, cum la fel a făcut-o și în campionat unde a primit nu mai puțin de 263 de goluri. Echipa de pe locul doi a primit cele mai multe goluri în Liga Zimbrilor, cu 12 mai multe decât ultima clasată. (G.P)

About Tehno Redactor