Home » Justitie » Vasilică Dura, cel care i-a amenințat cu moartea pe paznicii clubului unde avea loc Balul bobocilor de la ”Eminescu”, lăsat liber de Judecătoria Bârlad

Vasilică Dura, cel care i-a amenințat cu moartea pe paznicii clubului unde avea loc Balul bobocilor de la ”Eminescu”, lăsat liber de Judecătoria Bârlad

Răzvan CĂLIN

Vasilică Dura, în vârstă de 33 de ani, unul dintre membrii clanului Dura care face zile fripte polițiștilor bârlădeni, a ajuns pe mâna oamenilor legii, fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni violente.

Ultima ispravă care l-a adus din nou în atenția oamenilor legii a comis-o în urmă cu două săptămâni, când a amenințat cu moartea agenții de pază de la un club din oraș. Dura, împreună cu alți doi ”tovarăși” ar fi încercat să intre în club, unde se derula Balul Bobocilor de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”. Cum agenții de pază i-au oprit (intrarea se făcea doar pe bază de invitații), Dura a devenit extrem de violent, amenințând agenții de pază ai localului. Ba la un moment dat, a revenit în fața clubului înarmat cu un cuțit pe care îl tot flutura amenințător. Alertați prin 112, jandarmii au reușit să-l prindă pe Vasilică Dura, pe care l-au predat polițiștilor.

Individul (la fel ca multe alte rude de ale sale) este un client mai vechi al oamenilor legii. Anchetatorii îl au în vedere pentru comiterea mai multor fapte de acest gen, în perioada decembrie 2014 – octombrie 2016.

”În această perioadă, bărbatul a fost implicat în mai multe conflicte în care a amenințat și agresat mai multe persoane, uneia dintre victime sustrăgându-i și 30 de lei. Faptele au fost comise pe raza municipiului Bârlad”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au probat activitatea infracțională a lui Vasilică Dura și au reținut în sarcina bărbatului săvârșirea infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice, tâlhărie calificată, loviri sau alte violențe, amenințare și port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Miercuri, 26 octombrie, polițiștii l-au reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar joi, 27 octombrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad l-a prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă. Instanța nu l-a considerat, însă, suficient de periculos drept pentru care, aseară a dispus punerea lui în libertate.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: