Home » Sanatate » Primele 7.500 de doze de vaccin antigripal au ajuns în județ. Iată ce categorii de persoane vor fi vaccinate gratuit!

Primele 7.500 de doze de vaccin antigripal au ajuns în județ. Iată ce categorii de persoane vor fi vaccinate gratuit!

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a primit pentru imunizarea antigripală a populației o primă tranșă de 7.500 de doze de vaccin antigripal, distribuirea vaccinului către medicii de familie fiind în curs de desfășurare.

Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al instituției, a precizat că urmează să fie primită și a doua tranșă, tot de 7.500 de doze, DSP solicitând o suplimentare de 4.500 de doze de vaccin antigripal.
”Ca în fiecare an, campania de vaccinare antigripală se derulează prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi. În cadrul campaniei de vaccinare antigripală vor fi imunizate cu prioritate persoanele peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, respectiv copiii și bătrânii instituționalizați, gravidele și personalul medical”, a declarat Mihaela Topliceanu.
Necesarul de vaccin antigripal estimat pentru sezonul 2016-2017, la nivelul județului Vaslui, este de 83.893 doze. (George PROCA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Medicii oncologi vorbesc despre experiența în timpul pandemiei. Cum s-au organizat? Ce probleme au apărut, dar și care sunt lucrurile bune? Ce trebuie păstrat în continuare?

Infecția COVID-19 poate evolua cu o formă severă de ...

VIDEO. Acromegalia: cum se recunoaște boala. Ce spun experții?

Acromegalia este o patologie rară, cu incidența anuală de ...

#ASCO20. Renunțarea la fumat, chiar cu doar 2 ani înainte de diagnosticarea cancerului pulmonar, crește rata de supraviețuire cu 14%

Cancerul pulmonar este una dintre cauzele principale de mortalitate ...