Home » Justitie » Tineri tâlhari, reținuți de polițiștii bârlădeni

Tineri tâlhari, reținuți de polițiștii bârlădeni

Doi tineri, în vârstă de 17 și 18 ani, din municipiul Bârlad, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie, au fost identificați de polițiști din cadrul Poliției municipiului Bârlad. Aceștia au fost reținuți și prezentați unității de parchet pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au reținut pentru 24 de ore doi tineri, Sebastian G. , de 17 ani, din comuna Băcani și Viorel U. , de 18 ani, din comuna Coroiești, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie, faptă săvârșită asupra unei femei, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Bârlad.

În luna august, în timp ce femeia se deplasa pe raza municipiului Bârlad a fost ajunsă din urmă de cei doi tineri care i-au sustras geanta de pe umăr și au fugit de la locul faptei. În geantă victima avea 20 de lei și documente personale.

În urma investigațiilor efectuate polițiștii au probat activitatea infracțională a tinerilor, aceștia fiind reținuți și prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Pentru a preveni astfel de fapte, polițiștii recomandă cetățenilor să fie foarte atenți la bunurile pe care le transportă, atunci când se deplasează pe drumurile publice. Este recomandat ca pe stradă, poșeta să fie păstrată pe umăr, lipită de corp și protejată cu brațul, pentru a evita smulgerea ei.

De asemenea, atunci când li se pare că cineva îi urmărește, pot verifica acest lucru traversând strada. Dacă individul respectiv alege aceeași rută, se pot îndrepta spre o zonă aglomerată.

Dacă merg pe stradă după lăsarea întunericului, este recomandat să aleagă, pe cât posibil, străzi iluminate și să fie însoțiți de mai multe persoane. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: