Home » Administratie » 11 formațiuni politice și un independent și-au depus candidaturile la BEJ Vaslui pentru alegerile parlamentare

11 formațiuni politice și un independent și-au depus candidaturile la BEJ Vaslui pentru alegerile parlamentare

Un număr de 11 formațiuni politice și un independent și-au depus candidaturile la Biroul Electoral Județean Vaslui pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, nouă dintre acestea având liste complete atât pentru Senat cât și pentru Camera Deputaților.

Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui a aprobat candidaturile pentru 11 formațiuni politice și un candidat independent pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Numărul partidelor care vor intra în cursa electorală este unul surprinzător de mare, în situația în care condițiile impuse de către Autoritatea Electorală Permanentă sunt destul de drastice. Cu toate acestea, în județul nostru, pe lângă partidele cât de cât cunoscute, au apărut o serie de formațiuni care nu au nici un fel de activitate în afara de cea din perioada alegerilor. Astfel, și-au depus liste complete de candidați, de nouă persoane la Camera Deputaților și cinci la Senat, Partidul România Unită (PRU), Partidul Național Liberal (PNL), Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), Partidul Social Democrat (PSD), Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), Partidul Mișcarea Populară (PMP), Uniunea Salvați România (USR), Partidul Socialist Român (PSR) și Partidul Ecologist din Român. La aceste nouă formațiuni, se mai adaugă candidatura celor de la Alianța Noastră România (ANR), care are câte cinci candidați pentru fiecare cameră a Parlamentului, cât și a Partidul România Mare (PRM), cu opt candidați la Camera Deputaților și unul la Senat. De asemenea, există și un candidat independent: Sorin Chelmu, fostul secretar general al Guvernului Cioloș din perioada ianuarie – septembrie 2016.

Candidaturile nu sunt definitive, una dintre acestea fiind deja contestată, în temeiul legal, la Tribunalul Vaslui, urmând a fi judecată astăzi, 31 octombrie 2016. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: