Home » World » Alegerile prezidențiale din Republica Moldova: Igor Dodon câștigă primul tur de scrutin. El și Maia Sandu, candidatul proeuropean, se vor confrunta în turul doi – rezultate parțiale

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova: Igor Dodon câștigă primul tur de scrutin. El și Maia Sandu, candidatul proeuropean, se vor confrunta în turul doi – rezultate parțiale

Candidatul prorus, Igor Dodon, a obținut 49,67% din voturi în scrutinul prezidențial din Republica Moldova, urmând să se confrunte cu Maia Sandu, un politician considerat proeuropean, care a primit 37%, în al doilea tur de scrutin, conform rezultatelor anunțate după numărarea de 92,4% din sufragii. 

Candidatul prorus Igor Dodon se clasează pe primul loc în urma scrutinului prezidențial din Republica Moldova, cu 48,71% din voturi, în timp de politicianul proeuropean Maia Sandu a obținut 37,94%, potrivit rezultatelor anunțate luni la ora 1.43, după numărarea a 98,32% din voturi, de Comisia electorală.

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSDM, stânga, prorus), avusese 52,56% după numărarea a 60% din voturi.

Dumitru Ciubașenco (Partidul Nostru, PN, centru-stânga, proeuropean) este pe locul al treilea, cu 6,03% din voturi.

Pe locurile următoare sunt Iurie Leancă (Partidul Popular European, PPEM, centru-dreapta), cu 3,5%, Mihai Ghimpu (Partidul Liberal, PLM), cu 2,4%, Valeriu Ghilețchi (independent), cu 1,13%, Maia Laguta (independent), cu 0,85%, Silvia Radu (independent), cu 0,39% și Ana Guțu (Partidul Dreapta, centru-dreapta, unionist), cu 0,18%.

Prezența la urne a fost, conform datelor preliminare, de 48,9% din totalul persoanelor cu drept de vot.

Dacă Igor Dodon nu va obține peste 50% din voturile exprimate, va ajunge în turul doi, alături de Maia Sandu.

Sursa: mediafax.ro


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Mihai Vasile

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura