Home » Social » Piața Civică și Parcul Copou din Vaslui s-au umplut de lume și muzicanți, la Festivalul Fanfarelor

Piața Civică și Parcul Copou din Vaslui s-au umplut de lume și muzicanți, la Festivalul Fanfarelor

Piața Civică din Vaslui și Parcul Copou s-au umplut, duminică, de lume și muzicanți, la Festivalul Fanfarelor, un eveniment ajuns la a XII-a ediție în acest an, cele mai bune formații fiind premiate de organizatori.

Vremea bună de afară de la sfârșitul săptămânii trecute a scos multă lume din acasă, dornică să urmărească pe viu pe cei mai iscusiți instrumentiști din județul nostru. Nu mai puțin de 14 formații s-au adunat, inițial, în Piața Civică din Vaslui, unde, timp de o jumătate de oră, au cântat la unison mai multe melodii cunoscute publicului larg. În fapt, acesta a fost debutul Festivalului Fanfarelor, ajuns la ediția a XII-a în acest an. Ulterior, cântăreții s-au încolonat și, pe acorduri muzicale, s-au îndreptat, cu mic, cu mare, spre Parcul Copou, acolo unde s-a desfășurat concursul propriu zis.

În competiții, au intrat nouă formații din județ, respectiv cele din comunele Oșești, Cozmești, Gherghești, Todirești, Gîrceni, Dragomirești, Băcești, Lipovăț și Pungești, precum și ”Prietenia” Bârlad. În afara concursului, au cântat câștigătorii ediției anterioare, muzicanții din Valea Mare – Ivănești, precum și fanfarele din Chetriș (Iași) și Bârlad (”Bârlădeanca). De asemenea, publicul a fost încântat și de patru fanfare de copii, care nu au intrat în concurs: „Rotaria jr.” și ”Stemnis Junior” Fâstâci.

Juriul festivalului a fost format din Dan Ravaru, Nicolae Balan, Marcel Iorga și Romeo Tălmaciu. Organizatorii au oferit 1.500 de lei pentru câștigătorii trofeului, 1.200 de lei pentru locul I, 1.000 de lei pentru locul II, 800 de lei pentru locul III și 500 de lei, cu titlu de mențiune, pentru locurile IV-X, adică restul din concurs. Până la închiderea ediției ziarului, juriul nu stabilise clasamentul final al festivalului. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Condamnați la sărăcie. PIB-ul județelui Vaslui este sub jumătatea mediei naționale

Județul Vaslui continuă să înregistreze cele mai slabe performanțe ...

Un tânăr a furat de la vecini bunuri de peste 13.000 de lei

Un tânăr de 19 ani din Tanacu a fost ...

CJ Vaslui continua alocare de fonduri către biserici. Parohiile Târzii, Negrești 3 și Draxeni vor primi 150.000 de lei

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui răspunde unei noi ...