Home » Sport » RC Bârlad a pierdut în fața celor de la CS Năvodari

RC Bârlad a pierdut în fața celor de la CS Năvodari

Rugby Club Bârlad a pierdut sâmbătă confruntarea cu formația CS Năvodari, scor 12 – 39. Bârlădenii căutau o victorie de moral în etapa a cincea a Diviziei Naționale de Seniori (DNS), după ce în meciul anterior au fost aproape de o surpriză în fața liderului CS Știința Petroșani (29 – 31). CS Năvodari și-a continuat astfel forma bună, după ce etapa trecută a învins RCM Galați cu 57 – 9 și a urcat pe prima poziție.

Bârlădenii nu au avut nici o șansă în fața unei echipe mult mai pragmatice, cu jucători experimentați. Un alt inamic important a fost diferența de gabarit, pentru că grămada adversarilor a avut 906 kg, iar cea bârlădeană doar 764.

RC Bârlad a reușit doar două eseuri și o transformare. Constănțenii în schimb au reușit cinci eseuri, patru transformări și două lovituri de pedeapsă. RC Bârlad a rămas pe locul șase, cu șapte puncte, datorită golaverajului. RCM Galați a egalat-o la puncte după ce a câștigat datorită faptului că CS Mănăștur nu s-a prezentat la meci. Pe locul cinci se clasează CSUAV Arad, cu opt puncte, iar locul patru este ocupat de CSM Bucovina Suceava, cu nouă puncte.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YMYNWNg9vIU&w=560&h=315]

Bârlădenii sunt astfel la doar două puncte de ultimul loc de play-off.

Următorul meci al acestora va fi probabil și cea de-a doua victorie din acest sezon. RC Bârlad va întâlni sâmbătă pe teren propriu CS Mănăștur, ultima clasată. Stadionul Rulmentul va găzdui înfruntarea de la ora 10:00. (G.P)

About Mihai Vasile