Home » Social » Fructe, legume și carne confiscate de polițiști și inspectorii veterinari!

Fructe, legume și carne confiscate de polițiști și inspectorii veterinari!

Pe parcursul week-end-ului trecut, echipe mixte formate din polițiști din cadrul IPJ Vaslui și inspectori ai Direcție Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Valsui, au efectuat o serie de acțiuni axate pe siguranța alimentară. Controalele s-au derulat pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică și au vizat strict piețele, târgurile și oboarele din județ.

”În acțiune au fost implicați polițiști de ordine publică, de la transporturi, de la investigare a criminalității economice și polițiști rutieri. Aceștia au acționat împreună cu reprezentanți ai A.N.S.V.S.A. (DSVSA Vaslui, n.r.) și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru verificarea activităților comerciale desfășurate cu produse agroalimentare. Pe parcursul celor două zile, echipele de control au efectuat 4 acțiuni pe raza județului în cadrul cărora au fost verificate 27 de societăți comerciale și 9 persoane fizice”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În urma acestor acțiuni, echipele de control au constatat încălcări ale legislației privind comercializarea produselor agroalimentare, fiind aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 15.500 de lei. De asemenea, au fost confiscate 35 kg de carne și produse din carne și 850 kg legume și fructe, în valoare totală de peste 2000 de lei. (Răzvan CĂLIN)

About Tehno Redactor