Home » Social » Ultima ora: O cisternă cu 35.000 de litri de gaz s-a răsturnat la Valea Grecului. Traficul a fost blocat mai multe ore

Ultima ora: O cisternă cu 35.000 de litri de gaz s-a răsturnat la Valea Grecului. Traficul a fost blocat mai multe ore

O cisternă cu 35.000 de litri de gaz lichefiat ce se îndrepta spre Republica Moldova s-a răsturnat, în cursul nopții de luni, pe raza localității Valea Grecului, de pe drumul european E 581. În consecință, traficul a fost blocat mai multe ore, ulterior fiind reluat pe un singur fir, alternativ și intermitent.

cisterna-rasturnataCirculația autovehiculelor spre și dinspre Vama Albița se desfășoară cu dificultate, marți dimineață, după ce o cisternă cu 35.000 de litri de gaz lichefiat s-a răsturnat într-un șanț, pe raza localității Valea Grecului, la 10 km de granița cu Republica Moldova. Inițial, traficul a fost blocat mai multe ore, însă echipele de intervenție au decis s-a permită mașinilor să treacă pe respectivul sector de drum, însă pe un singur fir, alternativ și intermitent.

Inițial, s-a crezut că ar exista și degajări de gaz în aer. Din fericire, în urma verificărilor atente, s-a constatat că nu există fisuri în cisterna răsturnată. În acest condiții, s-a permis reluarea traficului, însă cu mare precauție pentru că pericolul a existat și există în zonă”, a declarat prefectul județului, Isabel Bogdan.

În cursul dimineții de marți, autoritățile au început transvazarea gazului într-o altă cisternă, operațiune în desfășurare la ora transmiterii acestei știri. Cisterna a fost trimisă de la Chișinău, acolo unde se află firma care deține și autotrenul răsturnat.

La fața locului, se află și patru autospeciale de pompieri, care asigurări măsurile de securitate. Spre locul accidentului a fost trimisă și o macara, care urmează să repună pe roți cisterna răsturnată. Pe timpul operațiunii, traficul va fi din nou blocat, anunță autoritățile.

Din primele cercetări făcute, s-a stabilit că cisterna s-a răsturnat după ce, într-o curbă, pe fondul unei defecțiuni tehnice, s-a desprins de capul tractor. Șoferul autotrenului, un bărbat din Republica Moldova, nu a fost rănit. Cisterna cu GPL fusese încărcată la o rafinărie din țară și se îndrepta spre Republica Moldova.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: