Home » Social » O cisternă cu 17.000 de litri de gaz s-a răsturnat la Valea Grecului

O cisternă cu 17.000 de litri de gaz s-a răsturnat la Valea Grecului

O cisternă cu 17.000 de litri de gaz lichefiat ce se îndrepta spre Republica Moldova s-a răsturnat, în cursul nopții de luni, pe raza localității Valea Grecului, de pe drumul european E 581. Întrucât exista pericolul unei explozii, traficul a fost blocat, ulterior fiind reluat pe un singur fir.

Ieri, circulația autovehiculelor spre și dinspre Vama Albița s-a desfășurat cu dificultate timp de peste 12 ore, după ce o cisternă cu 17.000 de litri de gaz lichefiat s-a răsturnat într-un șanț, pe raza localității Valea Grecului, la 10 km de granița cu Republica Moldova. Inițial, traficul a fost blocat mai multe ore, însă echipele de intervenție au decis apoi să permită mașinilor să treacă pe respectivul sector de drum, pe un singur fir, alternativ și intermitent. La fața locului a fost prezent și prefectul județului Vaslui, Isabel Bogdan, care a coordonat întreaga operațiune, alături de inspectorul șef al IJSU, col. Gheorghe Blagoci și șeful Secției Huși, căpitan Bogdan Apetrei.

În cursul dimineții de marți, autoritățile au început transvazarea gazului într-o altă cisternă, operațiune care a durat câteva ore. Cisterna a fost trimisă de la Chișinău, acolo unde se află firma care deține și autotrenul răsturnat.

La fața locului, s-au aflat și patru autospeciale de pompieri, care au asigurat măsuri de securitate. O macara a repus pe roți cisterna răsturată, traficul reintrând ulterior în normal după ora 13.00.

Inițial, s-a crezut că ar exista și degajări de gaz în aer. Din fericire, în urma verificărilor atente, s-a constatat că nu există fisuri în cisterna răsturnată. În acest condiții, s-a permis reluarea traficului, însă cu mare precauție. După aproximativ 12 ore, misiunea s-a încheiat cu bine. Țin să le mulțumesc tuturor celor implicați, pompieri, polițiști și angajați ai unei firme de electricitate”, a declarat prefectul.

Din primele cercetări făcute s-a stabilit că cisterna s-a răsturnat după ce, într-o curbă, pe fondul unei defecțiuni tehnice, s-a desprins de capul tractor. Șoferul autotrenului, un bărbat din Republica Moldova, nu a fost rănit. Cisterna cu GPL fusese încărcată la o rafinărie din țară și se îndrepta spre Republica Moldova. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor