Home » Administratie » Sute de bârlădeni și cetățeni din comunele limitrofe și-au reînnoit actele de identitate cu ocazia alegerilor parlamentare

Sute de bârlădeni și cetățeni din comunele limitrofe și-au reînnoit actele de identitate cu ocazia alegerilor parlamentare

Cu toate că prezența la vot a fost destul de scăzută la Bârlad, au existat și persoane care au fost atât de determinate să-și exercite dreptul constituțional încât au revenit în secția de votare după ce și-au pus în legalitate documentele de identitate.

În ziua alegerilor, 115 persoane s-au adresat Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei (SPCLEP) Bârlad pentru a-și reînnoi actele de identitate, mulți alegători constatând chiar la secția de votare că au cărțile de identitate expirate.

Multe persoane nu au putut vota pentru că membrii secțiilor de votare au constatat că unele cărți de identitate nu erau valide. Persoanele în cauză au venit la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei și, în termen de câteva ore, au primit noile cărți de identitate. Sâmbătă, 10 decembrie, s-au înregistrat 127 de cereri pentru schimbarea cărților de identitate, iar duminică numărul solicitanților a fost de 115”, a declarat Monica Stoleriu, șefa SPCLEP Bârlad.

Tot în weekendul trecut, SPCLEP Bârlad a eliberat 12 adeverințe de buletin (șapte sâmbătă și cinci duminică).

În săptămâna premergătoare alegerilor parlamentare au fost schimbate 350 de cărți de identitate care expirau. Reprezentanții SPCLEP spun că cetățenii s-au comportat civilizat, nefiind înregistrate incidente, solicitanții revenind pentru ridicarea actelor de identitate la orele la care au fost programați. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Criza COVID-19 își arată colții. Veniturile colectate la bugetele locale sunt tot mai mici

Blocarea în mare parte a activității economice din cauza ...

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit de furaje din localitatea Roșiești, a mistuit peste șapte tone de paie și a degradat alte 100 de tone, pompierii care au intervenit reușind să salveze alte 60 de tone de cereale. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapamenta unui utilaj agricol. O fermă agricolă din localitatea Roșiești a fost cuprinsă de un incendiu de proporții în cursul după-amiezii de joi, în urma neglijenței unor salariați care au folosit utilaje agricole fără a ține cont de consecințe. Astfel, un depozit de furaje a luat foc, nu mai puțin de șapte tone de paie fiind mistuite de flăcări. De asemenea, alte 100 de tone de nutrețuri au fost degradate. Salariații fermei au solicitat ajutorul pompierilor prin numărul de urgență 112. ”La intervenție, s-au deplasat două echipaje cu autospecialele aferente de stingere cu apă și spumă, încadrate de opt pompieri. În ajutorul lor, au venit și 15 salariați ai fermei. Incendiul se manifesta la un depozit de 350 de metri pătrați. În urma intervenției, s-a reușit salvarea a 60 de tone de cereale, precum și a unei hale”, ne-a precizat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului stabilită de către pompieri au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapament a unui tractor folosit de către un angajat care au aprins paiele uscate din depozitul de furaje. (Ionuț PREDA)

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit ...

Vasluian arestat după ce și-a bătut cu parul nora și soția. Una din victime necesită intervenții chirurgicale

Un bărbat de 64 de ani, din municipiul Vaslui, ...