Home » Sport » Doi bârlădeni au fost convocați în primul stagiu de pregătire al Naționalei de rugby 7 masculin

Doi bârlădeni au fost convocați în primul stagiu de pregătire al Naționalei de rugby 7 masculin

Bârlădenii Gabriel Rupanu, de la Rugby Club Bârlad și Ionuț Balaban, de la CS Dinamo București, au fost convocați la naționala de rugby 7 masculin pentru primul stagiu de pregătire al echipei. Cei doi încep astfel pregătirea centralizată pentru Campionatul European din acest an. Bârlădenii sunt deja la Snagov, unde vor rămâne până vineri. Men’s Sevens Trophy va avea două etape în acest an, una la Ostrava, între 4-5 iunie și una la București, 17-18 iunie.

Ionuț Balaban

„Obiectivul este acela de a reîmprospăta ca în fiecare an echipa de rugby 7 seniori. Acest prim stagiu va fi unul complex pentru că va cuprinde practic tot ce înseamnă rugby, de la tehnico-tactic la pregătire fizică, anduranță. Vreau să văd dacă jucătorii cu care am mai lucrat au reușit să progreseze, iar în ceea ce privește jucătorii noi, să aflăm la ce nivel se află. Am pornit cu un proiect pe doi ani, însă nu am reușit să menținem toți jucătorii la lotul de 7, așa cum s-a întâmplat cu Simionescu și Chirică. În acest stagiu vom face două antrenamente pe zi, va fi o pregătire intensă. Ne-am fi dorit să avem la sfârșitul stagiului un turneu de pregătire în compania unor echipe din țară, însă este destul de greu fiind angrenate toate în competiții. Este important pentru ca pe lângă aceste stagii de pregătire centralizată să avem și meciuri în picioare”, a declarat antrenorul Alexandru Lupu.

Patru rugbyști bârlădeni au contribuit la clasarea pe locul patru a echipei România 7’s anul trecut

România 7’s, cu bârlădenii Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens), Ionuț Balaban (CS Dinamo), Cristian Marian Chirică (CSM Baia Mare) și Robert Neagu (Steaua București) în lot, a terminat pe poziția a patra sezonul 2016 al Rugby Europe Sevens Men’s Trophy. Atât la Malmo, cât și la Praga, Alexandru Lupu s-a bazat în special pe jucători tineri, iar din etapa organizată în Cehia a absentat veteranul Ciprian Căplescu, accidentat. În aceste condiții bârlădeanul Vlăduț Zaharia (21) de ani a fost cel mai vârstnic component al echipei.

Lotul selecționat pentru stagiul de la Snagov:

CSM București: Cătălin Prunaru, Ionuț Coman, Andrei Homiuc

CS Dinamo : Ionuț Balaban

CSA Steaua: Raoul Paxaman, Alexandru Porojan, Marian Lupu, Eduard Bencea

RC Bârlad: Gabriel Rupanu;

CSM Știința Baia Mare: Marian Adrian Apostol;

CS Știința Petroșani: Remus Zaharescu

CNOPT: Valerian Berbece, Ioniță Nistor

CSM Bucovina Suceava: Ștefan Stefaroi

RCM Galați: Cristi Boboc

Staff: Antrenor: Alexandru Lupu, Preparator fizic: Andreea Delean, Kinetoterapeut: Andrei Diaconeasa, Manager: Sabin Vasilescu

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: