Home » Administratie » Vasluianul Vlad Gabriel Sîmbotin, cel mai bun elev din țară la Biologie

Vasluianul Vlad Gabriel Sîmbotin, cel mai bun elev din țară la Biologie

Vlad Gabriel Sîmbotin, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui a avut al 15-lea rezultat la Etapa Naționalã a celei de-a XXI-a editii a Olimpiadei Interdisciplinare ‘’Știintele Pâmântului’’, cu un total de 132,5 puncte. A luat mențiune și premiu special la Biologie, unde cu 44 de puncte a fost cel mai bun.

Tudor Octavian Sîrbu , elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Cuza Vodã” Huși și Andu Florin Munteanu, elev în clasa a X-a la Colegiul National “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad au luat mențiune specială, cu 101, 25, respectiv 100,6 puncte. Cei doi s-au clasat pe locurile 52 și 53. Au mai participat Cãtãlin Stoian, elev în clasa a X-a, Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, Tudor – Cãlin Ailioaiei, elev în clasa a X-a, Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, Alexandra -Dana Botas, elevã în clasa a X-a, Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, Elena Apostu, elevã în clasa a X-a, Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad și Maria – Alexandra Lãzãscu, elevã în clasa a IX-a, Colegiul Național “Cuza Vodã” Huși.

Competiția a avut loc weekend-ul trecut la Vaslui. Au fost verificate cunoștințele tinerilor din disciplinele fizică, geografie, biologie si chimie. Cele douã probe, teoreticã si experimentalã, au fost susținute la Liceul Teoretic “Emil Racovițã” Vaslui. Au participat 118 elevi din toatã țara, dintre care opt din Vaslui. Este vorba de patru elevi de la Colegiul National “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, doi de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui și alți doi de la Colegiul Național “Cuza Vodã” Huși.

”Îmi exprim bucuria că, prin eforturile autorităților, județul Vaslui se află din nou pe harta Olimpiadelor Naționale, de data aceasta revenind Vasluiului rolul de a fi gazda uneia dintre cele mai complexe competiții pentru elevi. Olimpiadele școlare reprezintă, pe lângă importante probe de foc si de emoție pentru tinerii în formare, instrumente reale de măsurare a valorilor, de certificare a competențelor dobândite, atât de elevi cât și de profesorii îndrumători. Meritați sincere felicitări pentru prezența la faza națională a Olimpiadei Științele Pământului. Sunt convins că veți pleca de aici cu o altă impresie despre Vaslui, unde tradițiile și ospitalitatea moldovenească sunt elemente care identifică acest ținut încărcat de istorie. Vă urez succes la concurs și o ședere plăcută la Vaslui!”, a spus prefectul Isabel Bogdan la festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale Interdisciplinare ”Științele Pământului”, eveniment găzduit de Casa de Cultură ”Constantin Tănase” Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: