Home » Administratie » Pământul o ia la vale – Mai multe localități din județul Vaslui se confruntă cu fenomenul alunecărilor de teren

Pământul o ia la vale – Mai multe localități din județul Vaslui se confruntă cu fenomenul alunecărilor de teren

Vasluienii din mai multe localități ale județului au de furcă în ultima vreme cu alunecările de teren, fenomen ce și-a făcut apariția în urma ninsorilor de luna trecută. Zăpada abundentă din perioada 20 – 22 aprilie a făcut ca mai multe drumuri județene să se surpe.

“Există în mai multe localități alunecări de teren și am trimis deja comisia de evaluare a pagubelor. La această dată nu putem vorbi despre pagube însemnate. Nu se impune strămutarea de persoane, nefiind afectată nicio locuință. Monitorizăm în continuare fenomenul și sperăm să nu avem situații deosebite. Problema alunecărilor de teren este mai veche în majoritatea localităților afectate, însă acum s-a accentuat, din cauza precipitațiilor”, a declarat ieri Isabel Bogdan, prefectul județului Vaslui.

Potrivit autorităților, alunecările de teren s-au accentuat din cauza faptului că zăpada s-a topit brusc, iar solul, destul de umed, nu a avut capacitatea să înglobeze apa rezultată. Au fost afectate suprafețe agricole și de pășune, drumuri, poduri și ravene, pagubele urmând să fie centralizate în perioada următoare. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: