Home » Sanatate » Anchetă epidemiologică la Creșa 3 Vaslui, după ce patru copii au fost internați în spital cu rotavirus

Anchetă epidemiologică la Creșa 3 Vaslui, după ce patru copii au fost internați în spital cu rotavirus

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a declanșat o anchetă epidemiologică la o Creșa nr. 3 Vaslui după ce patru copii cu vârste de până la trei ani au fost internați în spital cu rotavirus, o infecție la nivelul intestinelor. Autoritățile refuză să declarat focar de boală până la finalizarea cercetărilor.

Patru copii cu vârste de până la trei ani, de la o Creșa 3 Vaslui din municipiul Vaslui, au fost internați în ultima săptămână la Spitalului Județean de Urgență Vaslui cu diagnosticul de rotavirus, o infecție la nivelul intestinelor manifestată cu dureri abdominale, febră, vărsături și diaree. În consecință, autoritățile sanitare vasluiene au decis să declanșeze o anchetă epidemiologică în urma căreia să stabilească o posibilă cauză a apariției unui număr relativ mare de cazuri de boală într-un interval scurt de timp, având în vedere că toate au apărut în aceeași colectivitate.

Toți cei patru copii prezintă o formă medie de boală și sunt izolați pentru tratament în Secția de Infecțioase a spitalului din Vaslui. Ancheta epidemiologică este în desfășurare iar medicul specialist al instituției nu a declarat focar de boală, urmând ca acest aspect să se decidă la finalizarea verificărilor la creșă. Până atunci, s-a dispus efectuarea unor activități de deratizare în unitate specifice în astfel de situații”, ne-a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Pe lângă cele patru cazuri de la Creșa nr. 3 Vaslui, mai există alți trei copii din mediul rural internați în spital cu rotavirus. Două din cazuri provin din Vutcani, însă fără legătură între ele, susțin reprezentanții DSP, și unul din Văleni. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: