Home » Sport » Handbaliștii juniori III de la LPS Vaslui s-au calificat la turneul final, cu maxim de puncte

Handbaliștii juniori III de la LPS Vaslui s-au calificat la turneul final, cu maxim de puncte

Echipa de handbaliști juniori III de la LPS Vaslui a obținut biletele pentru turneul final, după o prestație încântătoare la cel de-al doilea turneul semifinal, disputat la Medgidia. Ca și la primul turneu semifinal de la Galați, vasluienii au învins în toate cele trei partide disputate.

Vasluienii au condus în permanență în meciul de debut cu CS Extrem Baia Mare, dar nu au reușit să gestioneze anumite faze de joc. Astfel nu au reușit să se desprindă foarte clar, iar adversarii le-au produs emoții. LPS Vaslui a avut câștig de cauză cu 28 – 26, după ce la pauză avea 12 – 9. Cel de-al doilea meci, în compania formației CSS 2 București, a fost câștigat autoritar de vasluieni, scor 40 – 13. Cea de-a treia partidă a adus față în față cele mai puternice echipe din grupe, iar LPS Vaslui a avut ocazia să demonstreze încă odată faptul că are un lot valoros. A învins CS Știința Municipal Bacău, scor 34 – 28. Pe fondul câtorva greșeli ale vasluienilor, în special în faza de atac, băcăuanii au reușit să preia inițiativa și conduceau la pauză cu 18 – 14. Repriza a doua a dus însă luciditate în jocul echipei LPS Vaslui, care a câștigat detașat.

Vasluienii au avut un atac devastator, cu 101 de goluri marcate. Următoarea la acest capitol a fost CSS Galați, cu 94 de reușite, iar celelalte au fost mult mai slabe. Defensiva LPS Vaslui a fost la fel de solidă ca la primul turneu semifinal, cu doar 64 de goluri primite, deși nivelul adversarilor a crescut considerabil. A fost a cincea la acest capitol, dar CSM Ploiești figurează cu doar 30 de goluri primite deoarece nu s-a prezentat.

Am avut un start de turneu ușor greoi, cu o victorie la două goluri. În al doilea meci însă jocul s-a desfășurat într-o singură direcție, am dominat clar. Cu echipa din Bacău am condus în prima repriză, am avut 7 – 5, dar apoi au urmat momente de joc mai bune ale lor. În repriza a doua am strâns rândurile, apărarea a avut o evoluție bună și s-a remarcat portarul Ionuț Tănase. Avem câțiva copii cu probleme de sănătate, dar sperăm să îi recuperăm în timp util. Peste două zile reluăm pregătirea și sperăm să avem o evoluție bună și la turneul final. Mulțumesc colegilor profesori de sport de la școlile de la care provin acești copii talentați și nu în ultimul rând conducerii școlilor respective”, a declarat pentru Est News profesorul Liviu Gugleș.

Artizanii acestei performanțe obținute de echipa antrenată de profesorii Liviu Gugleș și Alexandru Zaharia sunt Ionuț Tănasă (LPS Vaslui), Ionuț Morărașu, Sorin Potorac (Liceul ”Mihail Kogălniceanu”), Răzvan Chiratcu, Radu Hordilă (ambii Școala ”Mihai Eminescu” Vaslui), Fabian Hrum (Școala ”Elena Cuza” Vaslui), Octavian Popovici, Cosmin Cavalciuc (ambii Școala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui), Cosmin Vulpe (Școala ”George Tutoveanu” Bârlad), Matei Luncanu, Eduard Radu, Ștefan Oțel, Anton Rareș, Florin Ciurescu, și Adrian Matei (toți de la Școala ”Ștefan cel Mare” Vaslui).

Turneul final se va desfășura într-o localitate neutră, în perioada 31 mai – 4 iunie. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: