Home » Administratie » Primarul comunei Cozmești vrea să asigure paza localității cu persoane asistate social

Primarul comunei Cozmești vrea să asigure paza localității cu persoane asistate social

Primarul comunei vasluiene Cozmești, Hristache Sima, vrea să apeleze la persoanele asistate social pentru a asigura paza localității. Oamenii urmează să fie instruiți și organizați în patrule care vor lucra în două schimburi. A anunțat că a ajuns să ia această măsură pentru că bugetul local este limitat, neputând fi asigurat respectivul serviciu cu specialiști în domeniu.

”Beneficiarii legii venitului minim garantat au oricum obligația de a presta muncă în folosul comunității. Având în vedere că bugetul nostru este limitat și nu putem asigura paza cu personal specializat, ne-am gândit să apelăm la asistații social. Cu siguranță vom constata o scădere a fenomenului infracțional”, a declarat primarul comunei Cozmești.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, Doru Gabriel Panțiru, a atras atenția, recent, cu privire la faptul că în majoritatea localităților din mediul rural nu este asigurată paza comunală. Potrivit unui raport prezentat de acesta, în primele trei luni ale anului 2017 au fost sesizate și înregistrate 1.624 de infracțiuni, o parte dintre acestea fiind posibile și din cauză că paza în mediul rural nu este organizată în mod corespunzător. ”În județ există 81 de comune. Doar 22 dintre primăriile aferente au depus eforturi concrete de organizare și executare a pazei comunale, prin personal propriu angajat și calificat. Restul de 59 de comune, adică 72 la sută din total, nu au întreprins demersurile necesare organizării și funcționării pazei comunale”, a precizat șeful IPJ Vaslui. El a mai spus că primăriile au invocat lipsa resurselor financiare referitor la nerealizarea demersurilor necesare organizării pazei comunale. (G.P)

About Tehno Redactor