Home » Administratie » (Video) Protest cu peste 200 de oameni împotriva primarului din Tăcuta, acuzat că nu a făcut nimic pentru comună

(Video) Protest cu peste 200 de oameni împotriva primarului din Tăcuta, acuzat că nu a făcut nimic pentru comună

Peste 200 de persoane, din comuna Tăcuta, cei mai mulți din satul Focșeasca, au protestat, ieri, în fața Primăriei Tăcuta împotriva edilului Florin Ionel, după ce, inițial, manifestanții au mărșăluit cinci kilometri pe un drum județean. Manifestanții au anunțat că vor declanșa procedurile pentru organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului.

Un detașament de 30 de jandarmi a intervenit, luni, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în Tăcuta, acolo unde aproximativ 230 de oameni au protestat, timp de două ore, în fața primăriei din localitate, în cadrul unui miting autorizat. Manifestanții au scandat ”Jos primarul!” și ”Demisia!”, vizat fiind edilul comunei, Florin Ionel, acuzat că nu și-a fi respectat promisiunile din campanie electorală, una dintre acestea fiind construirea unui cămin cultural în Focșeasca, dar și pietruirea unor drumuri.

Conducătorul protestatarilor, care au mărșăluit cinci kilometri, cu fanfara în frunte, din satul Focșeasca până în fața Primăriei Tăcuta, susține că, într-un an, de la instalarea în fruntea comunei, primarul nu a schimbat decât un bec, fără a face nicio investiție importantă.

Domnul primar nu și-a onorat promisiunile din campania electorală de acum un an, printre altele construirea unui cămin cultural în Focșeasca. Oamenii sunt foarte dezamăgiți și drept dovadă este numărul mare de participanți la această manifestație. Actualul edil s-a văzut în funcție și acum nu-l mai interesează nimic altceva decât să promoveze în partid, cu dorința de a ajunge parlamentar în 2020. Acum, când a auzit că vin oamenii să protesteze, a fugit din primărie, fără a avea curajul să-i înfrunte și să vorbească cu ei”, a declarat, pentru Est News, viceprimarul comunei Tăcuta, Gabriel Beraru.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xqeD6o3L0aI&w=560&h=315]

Primarul comunei Tăcuta, Florin Ionel, susține că nu are nimic împotriva organizării unor astfel de proteste în fața instiuției pe care o conduce din vara anului trecut. ”Acești protestatari sunt incitați de către viceprimar, care a fost exclus din partid pentru că, printre altele, nu vota anumite proiecte în Consiliul Local alături de colegii săi din PNL. Dacă fostul primar nu a făcut nimic în 16 ani, nu puteam să fac eu într-un an. Cei din Focșeasca sunt prinși cu căminul cultural în buget, însă trebuie să respectăm procedurile”, a precizat primarul Florin Ionel.

La finalul protestului, viceprimarul Gabriel Beraru a anunțat că va iniția declanșarea unui referendum local pentru demiterea primarului. ”Domnul primar și-a spus cuvântul față de lume. Acum este rândul populației să și-l zică, așa că vom face demersurile de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de demiterea a edilului. Vom avea semnături suficiente și, așa cum am convins oamenii să-l voteze pe Ionel Florin, așa îi voi mobiliza să-l dăm jos din funcție”, este convins Gabriel Beraru.

Biroul Politic Județean al PNL Vaslui a decis, la începutul acestei luni, excluderea din partid a viceprimarului comunei Tăcuta, Gabriel Beraru. Odată cu pierderea calității de membru de partid, Beraru va fi eliberat și din funcția administrativă. Până atunci, însă, viceprimarul a anunțat că va contesta decizia partidului, inclusiv în instanță.

Protestul de luni este a doua manifestație organizată în fața Primăriei Tăcuta, după ce, săptămâna trecută, peste 40 de localnici din Focșeasca au protestat în același loc, nemulțumiți de excluderea din PNL a viceprimarului Gabriel Beraru. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: