Home » Administratie » 10.000 de puieți de salcâm, plantați în zona alunecărilor de teren din Ligurari, unde două case sunt în pericol

10.000 de puieți de salcâm, plantați în zona alunecărilor de teren din Ligurari, unde două case sunt în pericol

Peste 10.000 de puieți de salcâm vor fi plantați în zona alunecărilor de teren din Ligurari, unde două case sunt în pericol de a fi afectate, scopul fiind acela de a încerca oprirea fenomenului, în condițiile în care patul de alunecare se află deja la câțiva metri de una dintre locuințe.

Autoritățile din Voinești vor planta peste 10.000 de puieți de salcâm în zona alunecărilor de teren din localitatea Lingurari pentru a stopa fenomenul care amenință două locuințe din sat. Zeci de beneficiari de ajutor social în baza Legii 416/2001 au fost mobilizați de primar în ultimele zile și au acționat pentru fărâmițarea faliilor din zona alunecărilor de teren. Ulterior, se vor face terasamente pe care apoi vor fi plantați puieții de salcâm.

Mâine (n.r. – miercuri), vom lua legătura cu Institutul de Geodezie pentru a face un studiu în baza căruia să se găsi o soluție tehnică în vederea stopării fenomenului de alunecare de teren din Lingurari. Din ce am discutat și cu primarul din Voinești, până acum s-a făcut un zid la baza patului de alunecare, la câțiva metri de gardul uneia dintre locuințe”, ne-a declarat prefectul Isabel Bogdan.

Suprafața afectată de alunecările de teren din localitatea Lingurari depășește 15.000 de metri pătrați, fenomenul fiind amplificat de topirea bruscă a zăpezii de la sfârșitul lui aprilie și de ploile din ultima perioadă. Cele nouă persoane, printre care și cinci copii, care locuiesc în casele aflate în pericol, au fost convinse de către autorități să părăsească locuințele dacă situația o impune în perioada imediat următoare. Familiile evacuate ar urma să fie cazate temporar în căminul cultural până când își vor construi alte case pe terenuri puse la dispoziție de primărie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: