Home » Justitie » Cocaină confiscată la Vama Albița

Cocaină confiscată la Vama Albița

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit aproximativ 20 grame de cocaină, ascunse într-o cutie metalică amplasată sub portbagajul unei mașini.

Cetățeanul român P.M, în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Timiș, a vrut să intre în țară luni, la volanul unui autoturism. În baza unor informații deținute de polițiștii de frontiera, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mașinii. Astfel, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit sub aceasta un dispozitiv metalic, de forma unei cutii, prins cu ajutorul unui capac magnetic pe tabla de sub portbagaj. În interiorul cutiei se aflau trei punguțe transparente, două dintre ele conținând o substanță de culoare alba, iar a treia mai multe comprimate de culoare galbenă.
Având în vedere cele constatate, la fața locului s-a prezentat o echipă operativă formată din lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui care a procedat la efectuarea unor teste preliminare pentru depistarea narcoticelor. Cu aceasta ocazie s-a constatat că substanța de culoare albă din ambele plicuri a reacționat pozitiv la testul pentru  cocaină.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul pe care îl conduce era închiriat, fiindu-i necesar pentru a se deplasa în Republica Moldova, la o nuntă. Acesta a mai declarat că nu știa de cutia cu droguri ascunsa sub autoturism și că bănuiește că i-a fost amplasata în mașina, ca răzbunare, de către fostul iubit al cetățenei moldovene la care a fost în vizită.
Substanțele găsite, în greutate totală de aproximativ 20 grame, precum și recipientul în care au fost descoperite au fost trimise spre expertiza la un laborator de specialitate. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de risc fără drept și deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: