Home » Sport » Rugby Club Bârlad, echipa care a reușit cele mai multe eseuri și transformări etapa trecută

Rugby Club Bârlad, echipa care a reușit cele mai multe eseuri și transformări etapa trecută

Rugby Club (RC) Bârlad a reușit vineri să obțină cel de-al cincilea succes din acest sezon al Diviziei Naționale de Seniori (DNS), scor 54 – 10, cu CS Mănăștur. Ofensiva bârlădenilor pregătiți de Ioan Harnagea a fost cea mai convingătoare a etapei, cu nu mai puțin de opt eseuri și șapte transformări. Și liderul CS Năvodari a obținut o victorie clară cu RC Stejarul Buzău, scor 48 – 3, însă a reușit doar șapte eseuri și cinci transformări. Constănțenii au mai avut și o lovitură de pedeapsă.

Deși s-a deplasat la Galați din postură de favorită, mai ales după victoria de la Petroșani, CSM Bucuvina Suceava a pierdut disputa cu RCM Galați și astfel bătălia pentru poziția secundă, care asigură o semifinală pe propriul teren, a fost relansată. RCM Galați s-a impus cu rezultatul de 12-5 prin cele două eseuri marcate de Gabriel Partenie și Ionuț Cosmiuc, ultimul trecându-și în cont și o transformare.

Știința Petroșani a câștigat în fața celor de la CSU AV Arad, rezultat 38-0, un succes care-i menține pe studenții din Valea Jiului cu șanse la ocuparea poziție secunde la finalul sezonului regulat. Pentru învingătorii care au obținut și bonusul ofensiv au marcat câte un eseu Florin Tandea, Lucian Pârvu, Adrian Mihalachi, Marian Nastasiei, Marius Chiriac și Andrei Barbu, patru fiind transformate de Andrei Borz.

În Divizia Națională de Seniori, cel de-al doilea eșalon de rugby din tară, urmează ultima etapă a sezonului regulat, iar CS Năvodari și-a asigurat deja ocuparea primei poziții în clasament. Pentru locurile 2-4 luptă se va da între CSM Bucovina Suceava, Stejarul Buzău și Știința Petroșani. Miza este disputarea partidei din semifinale pe propriul teren

CS Nãvodari este lider, cu 60 de puncte acumulate în 13 jocuri. E urmatã de CSM Bucovina Suceava, cu 42 de puncte și RC Stejarul Buzãu, cu 40 de puncte. Pe patru e Știința Petroșani, cu 37 puncte. RC Bârlad ocupă locul cinci în clasament, cu 28 de puncte. RCM Galați e pe șase, cu 26 de puncte, urmată de CSUAV Arad, cu 9 puncte și CS Mănăștur, cu 4 puncte. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: